Adanada 9 yılda 125 bin çocuk

Adanada 9 yılda 125 bin çocuk yüzme öğrendi -Büyükşehir Belediyesi tarafından Çocuklarımız yüzme öğrenecek, anaların yüreği yanmayacak sloganıyla başlatılan ve 48 havuzda gerçekleştirilen kurslarda 9 yılda 125 bin çocuğa yüzme


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Çocuklarımız yüzme öğrenecek, anaların yüreği yanmayacak sloganıyla başlatılan ve 48 havuzda gerçekleştirilen kurslarda 9 yılda 125 bin çocuğa yüzme öğretildiği bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 18 Haziran - 5 Temmuz arasındaki birinci dönem kurslarından sonra 9 Temmuzda başlayan ikinci dönem kurslar 26 Temmuz Perşembe günü tamamlanıyor.
     Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 10 bin çocuğun daha yüzme öğrendiğini belirterek, Çocuklarımız yüzme öğreniyor, analarımızın yüreği yanmıyor ifadelerini kullandı.
     Geçtiğimiz 9 yılda 125 bin çocuğa yüzme öğrettiklerini hatırlatan Aldırmaz, şunları kaydetti:
     Yüzme kurslarımız başlamadan önce Seyhan Baraj Gölü, Seyhan Nehri ve DSİ sulama kanallarına serinlemek amacıyla giren çocuklarımız yüzme bilmedikleri için yaşamlarını tehlikeye atıyorlardı. Her yaz dönemi 100e yakın çocuğumuz boğularak yaşamını yitiriyordu. Yüzme kurslarımızdan sonra bu sayı yok denecek kadar azaldı. Çünkü yüzme bilen çocuk boğulmaz.
     Üçüncü dönem kursların 30 Temmuz - 16 Ağustos, dördüncü dönem kursların ise 27 Ağustos - 13 Eylül tarihlerinde gerçekleşeceğini vurgulayan Aldırmaz, kurslara katılanlara havuz kıyafetlerinin ücretsiz verildiğini ayrıca, çocukların fotoğraflı yüzme havuzu giriş kartlarıyla kurs süresince belediye otobüslerinden de ücretsiz yararlandıklarını da bildirdi.
     Yüzme kurslarında engellileri de unutmadıklarını kaydeden Aldırmaz, Seyhan ve Yüreğirdeki 2 havuzumuzu sadece engelli gençler için ayırdık. Yaz boyunca engelli gençlerimiz bu havuzda yüzme eğitimi alıyor ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Adanada 9 yılda 125 bin çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER