Adanadaki arazi kavgası

Adanadaki arazi kavgası -Ceyhan ilçesinde arazi kavgası nedeniyle çıkan olaylarda hayatını kaybeden 5 kişinin otopsi işlemleri tamamlandı


ADANA (A.A) - Ceyhan ilçesinde arazi kavgası nedeniyle çıkan olaylarda hayatını kaybeden 5 kişinin otopsi işlemleri tamamlandı.
     İlçeye bağlı Kuzucak köyü yakınlarındaki bir tarlada iki grup arasında arazi anlaşmazlığı sonucu çıkan silahlı kavgada yaşamını yitiren AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mahmut Mazı, oğlu İlker Mazı, Mahmut Mazının yakını Yunus Yılmaz, İsmail Tan ve Mehmet Tanın cenazelerine Adana Adli Tıp Kurumunda otopsi yapıldı.
     Adli Tıp Kurumuna gelen eski Orman Bakanı Arif Sezer, oğluyla birlikte yaşamını yitiren AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mahmut Mazının, kayınbiraderi olduğunu belirterek, olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyledi.
     Bunun normal bir olay olmadığını belirten Sezer, Bu olay kolay bir olay değil. Hepsine Allah rahmet eylesin. Elbette sevgi ve barış dolu geçsin ve başka olay olmasın. İnşallah yaralılar da sağ salim kurtulur. Dileğimiz budur. Allah bütün ailelere sabır versin. Herkes için acı bir olay. Artık bunda kusur aramak da olmaz. Kusur arasan ne olur, aramasan ne olur. Yaralıların durumu da iyiye gidiyor. Olayda yaralanan iki kişi de diğer kayınbiraderimin çocukları diye konuştu.
     Olayda ölen ve yaralananların bir birlerini tanıyan kişiler olduğunu anlatan Sezer, Bu nedir sanki- Namus davası mı, vatan davası mı- İki tarafa da yazık oldu. Mahmut Mazı arazi almış, Tan ailesi de sürmüş dedi.
     AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan da, olaydan dolayı üzüntü duyduklarını dile getirdi.
     Bir canın karşılığında hiçbir şeyin olamayacağını ifade eden Gürkan, şöyle konuştu:
     3 dönüm, 5 dönüm arazi ne ki. 5 kişi ölmüş. Bunu ödeşmek mümkün değil. Mahmut bey ve oğlu benim tanıdığım kişiler. İlker Mazının nikah şahidiydim ve bize uzaktan akrabalıkları var. İlkerin eşi hamile. Ölenlere rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Hiçbir şey kavga etmeyi gerektirmiyor. Allah sabır versin, anlam vermek çok zor. Uzun süredir beri devam eden arazi problemi varmış ve bunu biz de bilmiyorduk. Bilseydik belki çözerdik. Aslında bunları yapacak insanlar da değillerdi.
     Mahmut Mazı ve oğlu İlker Mazının cenazelerinin ikindi namazının ardından Adanadaki Kabasakal Mezarlığında, Mahmut Mazının yakını Yunus Yılmaz, İsmail Tan ve oğlu Mehmet Tanın cenazelerinin ise Ceyhan ilçesinde toprağa verileceği bildirildi.
     Olayda yaralanan 7 kişinin tedavilerinin ise sürdüğü belirtildi.
     Dün Ceyhan ilçesine bağlı Kuzucak köyü yakınlarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, 5 kişi ölmüş, 7 kişi yaralanmış, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alınmıştı.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adanadaki arazi kavgası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER