Gelidonya Feneri doğa severlerin uğrak yeri

Gelidonya Feneri doğa severlerin uğrak yeri oldu -Tarihi Likya yolu üzerinde bulunan ve 1936 yılından bu yana denizcilere yön gösteren Gelidonya Feneri, son zamanlarda doğa severlerin yürüyüş güzergahında yer almaya başladı


ANTALYA (A.A) - Kumluca ilçesine bağlı Mavikent Beldesinde bulunan Gelidonya Feneri, 77 yıldır denizcilere yol gösterirken son zamanlarda doğa severlerin uğrak yeri haline geldi.
     Türkiyenin en yükseğe konumlanmış deniz feneri olarak bilinen Gelidonya Feneri, yapıldığı günden bu yana denizcilere yol göstermeyi sürdürürken, son zamanlarda tarihi Likya Yolu üzerinde bulunması dolayısıyla doğa severler tarafından sıkça ziyaret ediliyor.
     Bir çok doğa spor kulüpleri ve bireysel doğa sporu yapmak isteyenlerin yürüyüş güzergahlarında yer alan Gelidonya Feneri, eşsiz doğası ve masmavi deniziyle doğa severleri kendine çekiyor.
     Çeşitli güzergahlara kendi aralarında oluşturdukları gruplarla doğa yürüyüşleri düzenlediklerini belirten Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Falay, bu güzergahlar içinde en güzel olanının hem tarihi, hem doğası hem de iklimi dolayısıyla Gelidonya Feneri olduğunu söyledi.
     Gelidonya Fenerine yürünen yolun tarihi Likya Yolu üzerinde bulunması dolayısıyla turistlerin de tercih ettiğini ifade eden Falay, güzergahın doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin tercih edebilecekleri ender güzergahlardan olduğunu bildirdi.
    
     -Gelidonya Feneri-
    
     1934 yılında yapımına başlanan ve 1936 yılında faaliyete geçen Fener, Türkiye kıyılarında en yükseğe konumlanmış deniz feneri olarak biliniyor. İlk yapıldığında gaz yağıyla çalışan fener, günümüzde güneş enerjisi sistemiyle çalışıyor. Fener, Gelidonya burnu, Taşlık burnu ve Kırlangıç burnu gibi geniş bir alana hizmet veriyor.
     Gelidonya Fenerinin önünde bulunan beş adalar, dünya denizcilik tarihinin en önemli batıklarından kabul edilen bir ticaret gemisi batığına da ev sahipliği yapıyor.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Gelidonya Feneri doğa severlerin uğrak yeri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER