Adana, Ortadoğunun derdine derman oluyor

Adana, Ortadoğunun derdine derman oluyor -Son yıllarda yapılan yatırımlarla sağlık alanında önemli bir merkez haline gelmeye başlayan Adana, sağlık turizmi alanında da öne çıkıyor -Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Çelik:


ADANA (A.A) - Anıl Bağrık - Son yıllarda sağlık alanında yapılan yatırımlarla önemli bir merkez haline gelmeye başlayan Adana, sağlık turizmi alanında da özellikle Ortadoğudan yoğun talep alıyor.
     Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Hüseyin Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık turizmi alanında dünyada 100 milyar dolarlık pazar olduğunu belirterek, Türkiyenin son yıllardaki atağıyla bu pazardan payını almaya başladığını söyledi.
     Hükümetin de bu alanı hedefleri arasına aldığını, bunun da memnuniyet verici olduğunu anlatan Çelik, Adananın da sağlık turizmi alanında önemli bir noktaya gelmeye başladığını ifade etti.
     Kentin özellikle Ortadoğu pazarında önemli bir sağlık merkezi haline geldiğini anlatan Çelik, Ortadoğuda sağlık hizmetleri düzeyi çok kötü. Buraya da kalite için geliyorlar dedi.
     Suriye, Irak, Lübnan, İran, Yemen, Suudi Arabistan gibi ülkelerden gelecek hastaların hedef kitleleri arasında yer aldığını belirten Çelik, bu ülkelerden gelenlerin sayısını artırmak için dernek olarak çeşitli tanıtım faaliyetleri yaptıklarını söyledi.
    
     -1 kişi gidiyor 5 kişi geliyor-
    
     Çelik, Adanadaki kurumların da sağlık turizminin değerinin farkında olduğunu ve bu yönde çalışmalar yaptığını anlatarak, bu çalışmaların meyvelerini verdiğini kaydetti.
     Çelik, şöyle devam etti:
     Bu çalışmaların neticesinde sağlık turizminden elde edilen ciro yüzde 1 ile yüzde 5 seviyelerinden yüzde 20lere çıktı. Ortadoğudan gelenler görmedikleri bir teknoloji ve tedavi yöntemleriyle karşılaşınca hayran oluyorlar. 1 kişi tedavi olup gidiyor ardından 5 kişi geliyor. Sağlık turizminde devletler ve özel sigorta şirketleriyle yapılan anlaşmalar da önemli rol oynuyor. Bu konuda ülkelerle görüşmeler yapıyoruz. Bu çalışmalarla Türkiye ve Adananın dünyadaki sağlık turizmi pastasından daha fazla pay alabilmesini amaçlıyoruz.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adana, Ortadoğunun derdine derman oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER