Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Develinin

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Develinin vefatı -Develinin cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Sivasa gönderildi


ADANA (A.A) - Kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Hakkı Develi (59) için Adana Valiliğinde tören düzenlendi.
     Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, valilik bahçesinde düzenlenen törende, bu sabah elim bir haberle güne başladıklarını belirterek, çok değerli bir meslektaşlarını kaybettiklerini söyledi.
     Hepimizin başı sağ olsun diyen Coş, şunları kaydetti:
     Büyük halk şairi Yunus Emre, pek çok ilim ve fikir adamlarımız ölüm hakkında güzel benzetmeler ve tasvirler yapmışlar. Hepimiz için kaçınılmaz bir son olan ölümün muhakkak olduğunu biliyoruz. Bundan dolayı fani ömrümüzde kubbede hoş bir sada bırakacak şekilde bu dünyadan göçüp gittikten sonra da hayırla yad edilecek şekilde çalışmalar yapmak, eserler bırakmak, gönüller kazanmak gerekiyor. İşte İsmail Hakkı Develi meslektaşımız bu manada kubbede hoş bir sada bırakmış, gönüller kazanmıştır. Allah rahmet eylesin. Hayat aslında çok kısa. Aslında çocukken ileriye doğru baktığımızda çok uzun gibi görünen hayatın belli bir yaşa gelindiğinde ne kadar kısa olduğunu biliyoruz. Bundan dolayı yarın ölecekmiş gibi hazırlıklı olmamız, birbirimizi sevmememiz, üzmememiz gerekiyor. Onun için hayırla yad edilecek işler yapmamız mühimdir. Acımız büyük, ailesinin, sevenlerinin ve Adananın başı sağ olsun.
     Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise acılarının büyük olduğunu belirterek, Gerçek bir devlet adamı mümtaz bir insandı. Kendisi ile gerek kaymakamlığında, gerek büyükşehir belediyesi genel sekreterliğinde birlikte oldum. Gerçek bir dosttu. Adana önemli bir şahsiyeti kaybetti. Allahtan rahmet, ailesine sabır diliyorum. İsmail Hakkı Develi gibi devlet adamları olduğu müddetçe bu ülke hakikaten dimdik ayakta olacaktır dedi.
     Konuşmaların ardından İl Müftüsü Arif Gökçe tarafından dua edildi. Daha sonra Develinin cenazesi araca konularak, toprağa verilmek üzere memleketi Sivasa gönderildi.
     Törene Develinin eşi Gülay, çocukları Murat ve Duygu Develi, CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, AK Parti İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.
     İsmail Hakkı Develi, yaklaşık 6 yıl merkez ilçe Seyhan Kaymakamlığı görevini yürütmüş, 1,5 ay önce de Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine başlamıştı.
     (VOL-ÖMY-AG-İU)
<< Önceki Haber Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Develinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER