Adana Kültür Günleri

Adana Kültür Günleri -Vali Coş: -Adananın kültür ve sanat merkezi olması, kültür ve sanat altyapısının gelişmesi için hükümetimizle en güzel projeleri gerçekleştirmek için çalışıyoruz (Fotoğraflı - Görüntülü)


ADANA (A.A) - Seyhan Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen Adana Kültür Günleri etkinlikleri törenle başladı.
     Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Seyhan Kültür Merkezindeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, kültürün çok önemli bir kavram olduğunu, kültüre ve milli değerlere sahip çıkıldığında kentin kalkınma hızının artacağını söyledi.
     Coş, her alanda kültürel ve sanatsal etkinliklere önem verilmesi gerektiğini ifade ederek, El birliğiyle, başta Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik olmak üzere hepimizin katkılarıyla, birlik ve beraberliğiyle bu coğrafyayı kültür ve sanat şehri haline getirmemiz lazım dedi.
     Adananın tarımsal ve endüstriyel özelliklerinin yanı sıra, bölgeyi kültür ve sanat merkezi haline getirmek için çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayan Coş, öncü çalışmalar yapan Seyhan Belediyesinin düzenlediği Adana Kültür Günlerinin çok değerli bir işlev gördüğüne işaret etti.
     Etkinliklere destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Coş, şunları dile getirdi:
     Bütün kültürel çalışmalarda olduğu gibi değerli vatandaşlarımızın ilgisi, desteği ve katkısıyla bu çalışmalar anlam kazanır. Adananın kültür ve sanat merkezi olması, kültür ve sanat altyapısının gelişmesi için hükümetimizle en güzel projeleri gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda bugün atıl durumdaki eski Milli Mensucat Fabrikası binasını, değerli bakanımızın öncülüğünde ve destekleriyle sadece Adanaya değil, tüm Türkiyeye örnek olacak müze kompleksi haline getireceğiz.
     Birlik ve beraberliğimizi korursak, birbirimizi sevip sayarsak, asgari müştereklerde birleşme becerisini gösterebilirsek, söz konusu Adana olduğunda birlik ve beraberlikle durabilirsek, inanıyorum ki her türlü sorun ve sıkıntıyı çözebiliriz.
    
     -AK Parti Adana Milletvekili Gürkan-
    
     AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ise Adana Kültür Günlerinin kente çok şey katacağını belirterek, etkinlikleri düzenleyen Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ve ekibine teşekkür etti.
     İsrailin Mavi Marmara saldırısı için Türkiyeden özür dilemesine değinen Gürkan, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en önemli liderlerinden biri olduğunu gösterdi. Başbakan Erdoğan, İsrailin Mavi Marmara saldırısından sonra yaptığı haksızlıklara karşı meydan okudu. Erdoğan, bu olaydan sonra İsrail özür dileyecek, tazminat ödeyecek demişti. İsrailin özür dilemesi ve tazminat ödemeyi kabul etmesi, Başbakan Erdoğanın başarısı, dik duruşu ve cesaretiyle oldu diye konuştu.
     Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından katılımcılar, Seyhan Kültür Merkezideki fotoğraf ve el sanatları sergilerini gezdi.
     Sunuculuğunu televizyon programcısı Murat Yeninin yaptığı Adana Kültür Günlerinde 2 gün boyunca çeşitli yarışmalar, oyunlar ve konferanslar düzenlenecek.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan/Ali Güreli
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Adana Kültür Günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER