Adana ve Houston kardeş şehir oldu

Adana ve Houston kardeş şehir oldu


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Houston Belediye Başkan Yardımcısı Edward Gonzalez arasında, kardeş şehir protokolü imzalandığı bildirildi.
     Adana Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Aldırmaz, Houston Belediyesindeki protokol töreninde, Adana ve Houston arasında pek çok ortak nokta bulunduğunu belirtti.
     Bu benzerliklerin işbirliği yapılabilecek alanların varlığına işaret ettiğine dikkati çeken Aldırmaz, şunları kaydetti:
     "Gerek sağlık potansiyelleri, gerekse enerji konusundaki ortak sektörlerde karşılıklı yatırım ve ticaret yapma şansı var. Bu fırsatların iyi değerlendirilmesi gerekir. Adanadaki 10. Tanker Üs Komutanlığında da yıllarca Amerikalı askerler görev yaptı, yapmaya da devam ediyor. Bu birliktelik, imzalanan protokol ile çok daha güçlenecek."
     Houston Belediye Başkan Yardımcısı Edward Gonzalez de kardeş şehir anlaşmasının her iki kente yarar sağlaması dileğinde bulundu.
     Adana ile partnerlik anlaşması yapmaktan mutlu olduklarını bildiren Gonzalez, karşılıklı ilişkilerin bundan sonra hızlı bir gelişim göstereceğine inandığını kaydetti.
     Houston Başkonsolosu Cemalettin Aydın, Teksas Türk Amerikan Ticaret Odası Başkanı Tarık Çelik ve Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilcinin de katıldığı törende yapılan konuşmalardan sonra protokol imzalandı.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber Adana ve Houston kardeş şehir oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER