Adapazarı Fotoğrafçılar ve Ressam ve Tabelacılar

Adapazarı Fotoğrafçılar ve Ressam ve Tabelacılar Odası: -Merdiven altı çalışanlara izin vermeyeceğiz


SAKARYA (A.A) - Adapazarı Adapazarı Fotoğrafçılar Ressam ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Cevat Davulcu, merdiven altı çalışanlara izin vermeyeceklerini bildirdi.
     Davulcu, yaptığı yazılı açıklamada, kayıt dışı çalışanların iş yerlerinin yasal sorumluluğunu yerine getiren esnaflara zarar verdiğini kaydetti.
     Merdiven altı diye tabir edilen kayıt dışı çalışan fotoğrafçılar ve tabelacıları uyaran Davulcu, İş yapacağımız sezonda da maliyeye kaydı olmayan, istihdam sağlamayan, vergi ödemeyen merdiven altı dediğimiz firmalar piyasaya çıkıyor. Düğün salonlarında, doğumhanelerde, park ve bahçelerde fotoğraf çekerek ekmeğimizle oynuyorlar ifadesini kullandı.
     Oda yönetimi olarak bu tip olaylarla ilgili harekete geçtiklerini kaydeden Davulcu, şunları kaydetti:
     Kıyıda köşede iş yeri açmış ama ne vergi dairesine ne de odaya kayıt olmamış yerler var. Bu insanlar piyasada iş yapıyor ama baktığınızda hiçbir kaydı yok. Bizim sektörümüzde de bu durumda iş yerleri var. Biz bu arkadaşlarımızın hızlı bir şekilde gerekli kayıtlarını yaptırarak yasal sorumluluklarını yerine getirmesini istiyoruz. Getirmeyenler hakkında gerekli incelemeleri yapıp gereğini yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Adapazarı Fotoğrafçılar ve Ressam ve Tabelacılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER