ADASO Eğitim ve Kariyer Merkezi kuracak

ADASO Eğitim ve Kariyer Merkezi kuracak


ADANA (A.A) - Adana Sanayi Odasının (ADASO) Eğitim ve Kariyer Merkezi kuracağı bildirildi.
     ADASOdan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çukurova Kalkınma Ajansının 2011 yılı proje teklif çağrısı kapsamında, Adana Sanayi Odasının hibeye hak kazanan Bölgenin göçle gelen nüfusa yönelik, sürekli eğitim ve kariyer danışmanlık hizmeti verilen, 100 kişi kapasiteli ilk ve tek eğitim ve kariyer merkezi oluşturma projesine ilişkin sözleşme, ADASO Başkanı Sadi Sürenkök ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak tarafından imzalandı.
     Göçle gelen nüfusun entegrasyonu ve iş gücüne dahil edilememelerinden kaynaklanan sorunların en aza indirgenmesi, sosyo-iktisadi uyumunun sağlanması ve bölge sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyinin artırılmasını amaçlayan projenin, 9 ayda tamamlanması öngörülüyor.
     ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, proje kapsamında, göçle gelen nüfusa eğitim ve kariyer danışmanlık hizmetlerinin verileceği Eğitim ve Kariyer Merkezi kurulacağını bildirdi.
     Göçle gelen ve dezavantajlı grupta yer alan 30 kadın ve 18-29 yaş arası 30 gence bilgisayarlı ön muhasebe, büro yönetimi ve yönetici asistanlığı eğitimleri verileceğini belirten Sürenkök, eğitimi tamamlayanların sanayi firmalarında staj yapması ve işe yerleştirilmelerinin sağlanacağını kaydetti.
     Proje hakkında bilgi veren Sürenkök, Göçle gelen ve vasıfsız iş gücü konumundaki kadın ve gençlerin teorik ve pratik mesleki eğitim alabilmelerini ve işe yerleştirilmelerini sağlamak ve iş gücü piyasasının nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla sürekli gelişen, kendini yenileyen ve teknolojiye uygun bir eğitim alanı oluşturmayı hedefliyoruz ifadelerini kullandı.
     Sürenkök, Eğitim ve Kariyer Merkezinin, valilik, belediye, meslek odaları ve kurumların bölgenin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyinin artırılmasına yönelik düzenleyecekleri eğitim, konferans gibi etkinliklere açılacağını vurgulayarak, bölgede göçle gelen nüfusun entegrasyonunu sağlayan faaliyetlerin ve kurumlar arası işbirliğinin artırılacağını da kaydetti.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber ADASO Eğitim ve Kariyer Merkezi kuracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER