ADD Başkanı Tansel Çölaşan:

ADD Başkanı Tansel Çölaşan: Ekonomik başarı vatandaşa yansımıyor


İZMİR (A.A) - Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, vatandaşların büyük bölümünün ülkedeki ekonomik gelişmeden pay alamadığını savundu.
     Çölaşan, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Atatürkçü Düşünce Topluluğu (ADT) ile ADD Urla Şubesinin düzenlediği Cumhuriyetin Kuruluşundan Bugüne Anayasa ve Tam Bağımsızlık konulu konferans verdi.
     Yeni bir anayasanın yapılmaması halinde mevcut anayasada değişikliğe gidilmesi gerektiğini ifade eden Çölaşan, YÖKün kaldırılması gerektiğini savundu.
     Çölaşan, 12 Eylül Anayasası değişecekse, yargıyı bağımsız hale getirecek yasalar olmalı, kamu ve özel sektörde çalışanların kıdem tazminatlarına dokunulmamalı dedi.
     TUİK verilerine göre Türkiye nüfusunun yüzde yirmisinin açlık sınırının altında olduğunu ileri süren Çölaşan, öte yandan ABD tarafından yayımlanan en zenginler listesinde çok sayıda yeni ismin bulunduğunu belirterek şöyle konuştu:
     Ben vatandaşın cebindeki paraya, ay sonunu rahat getirmesine, bankalara kredi kartlarına borçlu olmasına, icra davalarına bakarım. Ekonomik başarı vatandaşa yansımıyor. Demokrasinin niteliği, birlikte kazanıp birlikte paylaşmaktır. Bu nitelik günümüzde kaybolmuştur. Kazanç vatandaşın cebine ulaşmıyor. Türkiyenin ekonomisi dibe vurmuştur, sıcak parayla yaşamaktadır, halkının yüzde yirmisi açlık sınırı altındadır.
    
     Muhabir: Göksel Kayseri / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber ADD Başkanı Tansel Çölaşan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER