Adıyamanda aşure dağıtımı

Adıyamanda aşure dağıtımı -Belediyenin Muharrem ayı dolayısıyla binlerce kişiye aşure dağıttığı etkinlikte, birlik ve beraberlik mesajları verildi


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Belediyesinin, Muharrem ayı dolayısıyla binlerce kişiye aşure dağıttığı etkinlikte, birlik ve beraberlik mesajları verildi.
     Belediyenin organizasyonuyla Demokrasi Parkında düzenlenen aşure dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Program kapsamında Kerbela olayını hatırlatan ilahiler seslendirildi, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü dua etti.
     Etkinlik çerçevesinde Vali Mahmut Demirtaş ve Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, vatandaşlara aşure dağıttı.
     Başkan Büyükaslan programdaki konuşmasında, aşure dağıtımının Hz. Hüseyini anma programı olduğunu belirterek, İnsanlık tarihine kara bir leke olarak düşen bu olay, bütün Müslümanların kalbinde büyük bir acı olarak kalacaktır. Hepimizin başı sağ olsun dedi.
     Alevi dedesi Ali Büyükşahin ise birlik ve beraberlik mesajları vererek, Hz. Hüseyini herkesin sahiplendiğini çünkü Hz. Hüseyinin, Hz. Muhammedin torunu olduğunu söyledi.
     Kerbelada şehit olanları saygıyla andıklarını ve onları unutmayacaklarını ifade eden Büyükşkahin, Birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım. Onları seveceğiz, birliğimizi ve dirliğimizi de sağlayacağız. Birlik içerisinde olursak, dirlik içerisinde olursak, hoşgörü içerisinde olursak her şey düzelir. Onun için el ele vererek ülkemizin birlik ve beraberliği için çalışalım diye konuştu.
     Müftü Öztürkçü de, Muharrem ayının birlik ve beraberliğin yaşandığı önemli bir ay olduğunu dile getirdi.
     Programa, çeşitli siyasi parti ile Alevi dernekleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan / Sevil Çelik
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adıyamanda aşure dağıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER