Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Kahtada belediye halk otobüsleri bayramda ücretsiz hizmet verecek


ADIYAMAN (A.A) - Kahtada, halk otobüslerinin bayram süresince ücretsiz hizmet vereceği bildirildi.
     Kahta Belediye Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, yaptığı yazılı açıklamada, bayram süresince şehir içi halk otobüslerinin ücretsiz olarak hizmet vereceğini belirtti.
     Turanlı, vatandaşların Ramazan Bayramını kutladı.
    
     -Başkan Turanlıdan Kadir Gecesi mesajı
    
     Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımlayarak, tüm İslam aleminin ve Kahtalı vatandaşların mübarek gecesini kutladı.
     Turanlı mesajında, Kadir Gecesinin anlam ve önemine dikkat çekerek, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmaya en çok muhtaç olunan bu günlerde mübarek günlerin öneminin büyük olduğunu belirtti.
     Kadir Gecesi vesilesiyle insanlar arasındaki çekişmelerin ortadan kalkması, hoşgörü ortamının kurulması, kardeşlik ve beraberliğin güçlenmesi, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşması için çalışmak gerektiğini ifade eden Turanlı, şunları kaydetti:
     Her türlü kötülüğün ve çekişmenin son bulması için fırsat sayılan bu zamanları iyi değerlendirmek gerekmektedir. Bu mübarek gecede, birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimizi, felaketlerle boğuşan yakın ve uzak çevre ülkelerdeki tüm insanlarımız için sevginin barışın ve huzurun olması en büyük dileğimizdir.
    
     -Kahta Müftüsü Barutun Kadir Gecesi mesajı
    
     Kahta Müftüsü Burhan Barut, Kuran-ı Kerimin inmeye başladığı ramazan ayının yirmi yedinci gecesi olan Kadir Gecesinin, İslam dininde en kutsal ve faziletli gece olduğunu belirtti.
     Kadir Gecesinin, içerisinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlı olduğunun bildirildiğini kaydeden Barut, Kadir Gecesini, namaz kılarak, Kuran-ı Kerim okuyarak, tövbe, istiğfar ederek ve dua ederek değerlendirmek gerektiğini dile getirdi.
     Barut, şunları kaydetti:
     Allah tövbelerimizi kabul edecektir. Kadir Gecesinde insanlığın ve ülkemizin huzuru, sevgi ve kardeşliğin sağlanması ve devamı için bizlere daha fazla güç, iman vermesi için bolca dua edelim. Yalnız kendi sevdiğimiz insanların değil, bütün insanların sevgiye layık olduğunu anımsayarak sevgide sağlam ve cömert bir ruha sahip olmak için de yardım dileyelim.
    
     Muhabir: İsmail Kaya / Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER