Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Genç girişimciler kendi işini kurabilecek


ADIYAMAN (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Küçük ve Orta Ölçekli işletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığınca (KOSGEB) genç girişimcilerin hayallerini gerçekleştirmelerine imkan sağlayacak.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve KOSGEB iş birliğiyle Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm sloganıyla gençlik merkezlerindeki gençlere eğitim vereceği ve eğitim sonunda genç girişimcilere kendi işlerini kurma fırsatı sunacağı bildirildi.
     Açıklamada, görüşlerine yer verilen Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, genç girişimcilerin kendi işlerini kurabilmeleri için bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini belirterek, Gençlik merkezlerinde ücretsiz düzenlenecek olan girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan genç girişimciler, KOSGEBin yeni iş kuranlara verdiği 30 bin TLye kadar hibe ve 70 bin TLye kadar faizsiz krediye başvuru hakkına sahip olacak. Gerçekleştirilecek bu projeyle ayrıca girişimciliklerin desteklenmesi ve istihdamın artırılması amaçlanıyor dedi.
    
     -Çiftçilerle toplantı
    
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğünce Samsatta İlçelerimizin tarımsal temel sorunları ve çözüm önerileri toplantısı yapıldı.
     Samsat Kaymakamlığında düzenlenen toplantıda şube müdürlerinin tarımsal projeleri ve tarımsal destekleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
     Toplantıda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, çiftçiler için var olduklarını ifade etti.
     Alan, Bizler çiftçilerimiz için varız, çiftçilerimizin sorunlarını kendi sorunlarımız olarak görüyoruz ve bu sorunların çözümü için yetkililerle görüşeceğiz dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER