Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Kahtada Anneler Günü etkinliği


ADIYAMAN (A.A) - Kahta ilçesinde Anneler günü nedeniyle "bilinçli ve fedakar" olarak belirlenen 8 anneye hediye verildi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Aklayış Sabahattin Zaim İlkokulunda düzenlenen törende okul idarecileri ve öğretmenleri böyle bir organizasyon hazırladıkları için kutladı, bilinçli, fedakar ve duyarlı anneleri tebrik etti.
     Öğretmenlik zor, anneliğin ise daha zor olduğunu ifade eden Aklayış, "Çünkü çocuklar ilk doğduklarından yetişkin bir insan olana kadar her zaman anneye ihtiyaç duyarlar. Çocukların hayatlarındaki her aşamasında anne her zaman yanlarında olur ve onları her zaman kollar ve destekler. Bu ve benzeri özelliklerinden dolayı bütün annelerimizin Anneler Gününü kutluyorum ve sizler gibi bilinçli, fedakar ve duyarlı annelerimize de teşekkür ediyorum" dedi.
     Okul Müdürü Fahri Doğan ise okulun kütüphane kulübü ve sınıf öğretmenlerinin organizesiyle bu yıl Anneler Günü etkinlikleri kapsamında önceden belirlenen 8 anneyi evlerinde ziyaret ederek Anneler Gününü kutladıklarını kaydetti
     Konuşmaların ardında belirlenen 8 anneye hediye verildi, belge ve çiçek takdim edildi.
    
     -Bilim Şenliği
    
     Kahtada Bilim Şenliği düzenlendi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Alkayış, etkinlikte yaptığı konuşmada , şenliğin fen-sosyal bilimler alanlarında öğrencilerin merakları, ilgileri ve hayallerini sergileme fırsatını verdiğini söyledi.
     Öğrencilerin düşünce ve duygu dünyalarını dışarı yansıtmaları, proje ve etkinlik olarak toplumla paylaşmaları ve bir hayal dünyası oluşturmaları için şenliği düzenlediklerini ifade eden Alkayış, şunları kaydetti:
     "Öğrencilerin ilgisini çeken bir konuda bilimsel yöntemi uygulayarak projeler geliştirmesi, çalışmalar yapması, enerjilerini bu alanlarda kullanması belki de bulacakları küçük bir ayrıntı bilimsel gelişmelere ışık tutacak, insanlığa büyük hizmeti dokunacaktır. Bütün bunları da toplumla paylaşmak en doğru yol anlayışıyla şenlik kavramı gölgesinde serin bir nefes aldırmak amacıyla güzel bir gelenek başlatmış bulunuyoruz."
     Şenlikte projeleri ödüle değer bulunan öğrenciler ödüllendirildi.
    
     -Besnide Sağlık İçin Hareket Et Günü etkinliği
    
     Besni İlçesinde, Sağlık İçin Hareket Et Günü kapsamında yürüyüş düzenlendi.
     Besni Anadolu Lisesi önünden Kaymakamlık binası önüne kadar yapılan yürüyüşe Kaymakam Gürkan Demirkale, İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Yüzbaşı İsmail İri, Besni Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuyucak, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, Kamu kurum ve Kuruluşları amirlerinin yanı sıra öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: İsmail Kaya - Emre Evren / Hakan Furkan
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER