Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü: -Camilerimiz Ramazana hazır durumda bekliyor


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, camilerin Ramazana hazır durumda beklediğini belirtti.
     Öztürkçü, yaptığı açıklamada, merkez ve köylerdeki din görevlileriyle Ramazan ayına hazırlık yapmak amacıyla önceki günlerde toplantı yaptıklarını ifade etti.
     Yapılan toplantıdan sonra camilerin ihtiyaçlarını giderdiklerini bildiren Öztürkçü, Camilerimizin temizliği yapıldı. Elektriği, ses cihazları onarımdan geçirildi ve hepsi hazır hale getirildi. Camilerimiz Ramazana hazır durumda bekliyor dedi.
     Ramazan ayında camilerde yapılacak etkinlikler hakkında da bilgi veren Öztürkçü şöyle devam etti:
     Ramazan ayı başladığında her camimizde ve merkez camimizde öğle namazından önce görevlilerimiz cemaatimize vaaz edecekler veya ders yapacaklar. Yani ilmihal bilgisi verecekler. Her gün sabah namazların önce ve öğlen namazlarından sonra isteyen herkes mukabele okuyabilecek. Bunun dışında her akşam teravih namazından önce Ulu Camide merkezi sistemle vaaz edilecek, vatandaşlarımız bütün camilerimizde bu vaazı dinleyebilirler.
     Öztürkçü, Kap ve Eskisaray camilerinde hatimle teravih namazı kıldırılacağını ve isteyen vatandaşların bu iki camide hatimli teravih namazı kılabileceğini sözlerine ekledi.
    
     -Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasının yeni binası tanıtıldı-
    
     Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) yeni binası tanıtıldı.
     ATSOnun yeni binasında basın toplantısı düzenleyen ATSO Başkanı Mustafa Uslu, yöneticilerle birlikte yeni bina hakkında bilgi verdi.
     Uslu, yaptığı açıklamada, göreve geldiklerinde yeni bir hizmet binasına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, Biz de yönetim kurulu üyeleri ile yaptığımız ilk toplantıda Adıyamana yakışır bir şekilde yeni bir bina yapmaya karar verdik. Sonra kıt imkanlara rağmen bir arsa arayışına girdik, aldık ve şu an içinde bulunduğumuz binayı çok kısa bir süre içerisinde yaptık dedi.
     Haziran ayından bu yana yeni binada hizmet verdiklerini kaydeden Uslu, Yeni binamız arsa bedeli hariç yaklaşık 4 milyon TLye mal oldu. Binamızda kullanılan malzemelerin tamamı 1. sınıf malzeme. Binamızda 400 kişilik konferans salonu, 2 tane 100 kişilik eğitim salonu, 120 kişilik meclis toplantı salonu ve 20 kişilik yönetim kurulu toplantı salonu yaptık diye konuştu.
     Uslu, kadrolarına 2 proje uzmanı aldıklarını, yeni binalarında üyelerine daha kaliteli hizmet vereceklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER