Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -İlkokul öğrencileri, Çevik Kuvvet Müdürlüğünü ziyaret etti


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman 23 Nisan İlköğretim Okulu İzci Grubu, Adıyaman Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü ziyaret etti.
     Ziyarette, Çevik Kuvvet polislerinin kullandığı teçhizatları tanıma imkanı bulan minikler, uzun süre araçları inceledi, Müdür Vekili Mustafa Ateşten bilgi aldı. Polisler gezi sırasında öğrencilere çeşitli ikramlarda bulundu.
     Adıyaman Çevik Kuvvet Şube Müdür Vekili Mustafa Ateş, yaptığı açıklamada, öğrencilerin bu ülkenin geleceği olduğunu söyledi.
     Öğrencilerin ziyarette Çevik Kuvvet polisinin kullandığı teçhizatları ve araçları tanıma şansı bulduğunu dile getiren Ateş, kapılarının herkese açık olduğunu kaydetti.
    
     -Okullarda doğal gaz kullanım semineri
    
     Gölbaşındaki okulların yöneticilerine, doğal gaz kullanımıyla ilgili pratik ve teorik bilgiler verildi.
     Kaymakam Ali Edip Budan, toplantıdaki konuşmasında, okulların ve devlet dairelerinin doğal gaza dönüşümünün büyük bir maliyet gerektirdiğini, bu maliyeti atıkların toplanmasından karşıladıklarını belirtti.
     İlçe merkezine 30 adet plastik toplama ve kağıt toplama kumbarası konduğunu, bu maddelerin geri dönüşümünden elden edilen gelirle hem iki kişinin istihdam edildiğini hem de okul ve binaların doğal gaz dönüşüm giderlerinin karşılandığını ifade eden Budan, şunları kaydetti:
     İlk olarak Kaymakamlık binasına doğal gaz aldık. Bunun devamında ise 6 tane ilkokulu ve ortaokulu, 2 tane de anaokulu ve 3 tane de devlet dairesini ilçedeki atıkların toplanmasından elde edilen gelirle doğal gaz ısıtma sistemine çevirdik. Doğal gaz hem ekonomik hem de çevre dostu.
     Programda daha sonra katılımcılara kombi kullanımı hakkında teknik bilgiler verildi.
     Uygulamalı eğitime, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman, Şube Müdürü Mehmet Çelik, okul müdür ve müdür yardımcıları ile okul hizmetlileri katıldı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan - Emin Tezerdi
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER