Adli yıl açılışı

Adli yıl açılışı -Edirne Barosu Başkanı Ahmet Uludağ: -Mesleki sorunlarımızın aşılması açısından barolar olarak kararlı mücadelemiz devam edecektir


EDİRNE (A.A) - Edirne Barosu Başkanı Ahmet Uludağ, mesleki sorunların aşılması açısından baroların kararlı mücadelesinin devam edeceğini belirtti.
     Uludağ, yaptığı yazılı açıklamada, yeni yargı döneminin avukatlar, hakim ve savcılar ile adliye çalışanları için başarılı, verimli ve uyumlu geçmesini diledi.
     Her yıl yapılan adli yıl açılış törenlerinde bir önceki yıla göre yargıdaki sorunların arttığının tespit edildiğini öne süren Uludağ, şunları kaydetti:
     Yeni adli yıla yargının tamamen siyasal iktidarın denetimine girdiği, hukukun üstünlüğünün ve hukuk birliğinin yok edildiği özel yargı ve yargılamalarla hukuk güvenliğinin kalmadığı, temel hukuk prensiplerinin sistematik olarak çiğnendiği yıllarca süren tutukluluklarla tutuklamanın bir önlem olmaktan çıktığı, savunmanın ve onun temsilcisi olan avukatın ve baroların yok sayılmaya çalışıldığı bir ortamda girilmektedir.
     Avukatlar olarak mesleki sorunlarımızın aşılması açısından barolar olarak kararlı mücadelemiz devam edecektir. Meslek sorunlarımızın çözümlenmesi kadar önemsediğimiz meslek onurumuzdan, hukuk devleti, insan hakları ve demokrasi mücadelemizden asla ödün vermeyeceğiz. Yargıçlarımızın, savcılarımızın, avukatlarımızın ve adliyenin özveriyle çalışan tüm mensuplarının yeni yargı yılını kutluyor, tutuklamanın yalnızca bir tedbir olarak görüldüğü bir adli yıl olmasını diliyorum.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber Adli yıl açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER