Adliye çalışanlarının darp edildiği iddiası

Adliye çalışanlarının darp edildiği iddiası -İzmir Adliyesinde, aile mahkemesi hakiminine saldırmak isteyen bir kişinin kendisini engellemeye çalışan mübaşir ve katibi darp etmesi protesto edildi


İZMİR (A.A) - İzmir Adliyesinde, 2. Aile Mahkemesi hakimine saldırmak isteyen bir kişinin kendisini engellemeye çalışan mübaşir Ramazan Erdoğan ve zabıt katibi Can Kaçmazı darp etmesi, Türk Büro-Sen üyeleri tarafından protesto edildi.
     İzmir Adliyesi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Türk Büro-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Sevim Gökalp, adalet personelinin gerek adliye içinde gerekse adliye dışında can güvenliğinin sağlanması için gerekli tedbirlerin alınması ve adliyelerde görev yapacak kolluk kuvveti oluşturulması gerektiğini söyledi.
     Gökalp, 1 Nisan günü E.G. isimli bir şahsın gerekçeli boşanma kararını almak üzere İzmir 2. Aile Mahkemesine başvurduğunda, hakim Semahat Yeşilin E.Gnin gösterdiği kimlikteki fotoğrafla şahsın görüntüsünün tutmadığını söyleyip, kararı vermeyeceğini söylemesi üzerine E.Ginin hakime saldırmak istediğini ifade etti.
     E.Gnin, hakime yönelik saldırısını bertaraf etmek isteyen mahkeme mübaşiri Ramazan Erdoğana saldırdığını, sesler üzerine kendisine yardıma gelen İzmir 7. Aile Mahkemesi Zabıt Katibi Can Kaçmazın da aynı şekilde darp olayına maruz kaldığını, etraftakilerin müdahalesiyle daha vahim sonuçlara varmadan olayın önlendiğini belirten Gökalp, Bu durum açıkça göstermektedir ki halen genel idari hizmetler sınıfına alınmayıp yardımcı hizmetler sınıfında bulunan mübaşir arkadaşlarımız aynı zamanda hakim ve savcılarımızın korunması görevini de yerine getirmektedir şeklinde konuştu.
     Gökalp, cumhuriyet savcısının saldırıyı gerçekleştiren kişi hakkında soruşturma başlatması üzerine ifadesi alınan sanık E.Gnin denetimli serbestlik hükümlerine göre tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını bildirdi.
     İzmir Adliyesi binasının bulunduğu konum itibariyle saat 18.00den sonra terk edilmiş bir hale geldiğini, gece saat 22.00de suçüstü nöbeti biten çalışanların evlerine kendi imkanlarıyla gitmek zorunda kaldıklarını vurgulayan Gökalp, Kurum çalışanı arkadaşımızın ne koşullarda evine gideceği maalesef ki düşünülmemektedir. Bu da adliye çalışanlarını her türlü hedef haline getirmektedir. Nöbet tutan hakim ve savcımız evine kadar arabayla bırakılırken, hakim ve savcı dışındaki kurum çalışanını kimse düşünmemektedir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Adliye çalışanlarının darp edildiği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER