Gönül Elçileri Projesi değerlendirme toplantısı

Gönül Elçileri Projesi değerlendirme toplantısı -Fındıklı Kaymakamı Yılmaz: Gönüllülük insanları mutluluğa ulaştıran, geçmiş, bugün ve gelecek arasında hayatın devamını sağlayan çok güçlü ve önemli bir hizmet anlayışıdır


RİZE (A.A) - Fındıklıda Gönül Elçileri Projesi değerlendirme toplantısı yapıldı.
     Kaymakam Enver Yılmaz başkanlığında yapılan toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Alim Eker, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Eniş ile daire amirleri ve gönül elçileri birim görevlileri katıldı.
     Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin önderliğinde yürütülen projenin ilçede başarılı şekilde yürütüldüğünü söyledi.
     Toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek ve gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak gerektiğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti:
     Daha fazla gönüllü insana ulaşmak amacıyla sivil toplum kuruluşundaki gönüllü kadınların katkıları ile öğretmenlere ve velilere yönelik toplantılar düzenleyeceğiz. İnsana ve insanlığa hizmet için karşılık beklemeden emek veren kişiler olmanın çabasını sarf etmeliyiz. Gönüllülük insanları mutluluğa ulaştıran, geçmiş, bugün ve gelecek arasında hayatın devamını sağlayan çok güçlü ve önemli bir hizmet anlayışıdır. Bizlerle geçmişi ve bugünü birleştirerek geleceğimize inşa etmek için toplandık.
     Yılmaz, gönüllülüğün medeniyet göstergesi olarak maddi, manevi gücün birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu ifade ederek, Bizi biz yapan değerleri yaşattıkça sevgiyi, şefkati, merhameti paylaştıkça gücümüz artacağına ve tam bir gönül elçisi olacağımıza inanıyoruz dedi.
     Oluşturulan gönül elçileri biriminin ilk olarak ilçede bakıma muhtaç kişileri tespit edeceklerini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:
     Mutlu olabilmenin yolu çözüm üretmektir. Gönül elçisi olarak her zaman yaşlının, yetimin, yoksulun yanında olacağız. Birbirimizi anlayabilmek, çözüm üretebilmek için bütün gücümüzü kullanabilmeliyiz. Gönül elçisi ve koruyucu aile olarak o şefkati, mutluluğu tüm çocuk, genç, yaşlı ve engelliye göstereceğiz. Koruyucu aile sistemi gönüllülük esası üzerine kurulmuştur. Çocuklar açısından değerlendirildiğinde yuva içinde yer almak, aile için de yetişmek çok önemlidir.
    
     Muhabir: Zekeriya Sarıhan / Selçuk Kılıç
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi değerlendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER