Afet konutlarının ilk camisi ibadete açıldı

Afet konutlarının ilk camisi ibadete açıldı


VAN (A.A) - TOKİnin Vandaki deprem konutlarıyla yapılan camilerden ilki ibadete açıldı.
     Edremitte yapılan afet konutlarının alanında TOKİ tarafından yapılan 9 camiden ilki ibadete açıldı.
     Caminin açılışı Cuma Namazı öncesi İl Müftüsü Nimettullah Arvasın okuduğu duanın ardından Vali Münir Karaloğlu tarafından açılışı yapıldı. Açılışından ardından vatandaşlar Cuma namazı kıldı.
     Namaz sonrası gazetecilere açıklama yapan Vali Karaloğlu, meydana gelen depremler sonrasında yeni uydu kentlerin kurulduğunu belirterek, buralarda vatandaşların rahat bir yaşam sağlamaları için tüm ihtiyaçların düşünüldüğünü söyledi.
     TOKİnin Vanda 17 bin 421 afet konutunun yaptırdığını anımsatan Karaloğlu, konutların yapıldığı bölgede 30 cami inşaatının devam ettiğini söyledi.
     En büyük TOKİ projesinin yer aldığı Edremitte 9 cami yapıldığına işaret eden Karaloğlu, Bugün yapımına başladığımız 30 camiden ilkinin açılışını gerçekleştirdik. Açılışını Camiler ve Din Görevlileri Haftasına denk gelmesi ayrı bir anlam kazandırdı. Yapımı tamamlanan camimizin tüm halkımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum dedi.
     Edremit TOKİdeki ilk caminin ibadete açılmasının mutluluk verici olduğunu dile getiren vatandaşlar ise gerek konutların yapımında, gerekse cami ve okulların yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Afet konutlarının ilk camisi ibadete açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER