Afetlerden zarar gören çiftçilerin kredi borçları

Afetlerden zarar gören çiftçilerin kredi borçları ertelenmesi


BARTIN (A.A) - Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin kararın uygulanmaya başlandığını bildirdi.
     Bayram, yaptığı yazılı açıklamada, sel ve su baskını, fırtına, aşırı yağış, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalmaları nedeniyle ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören çiftçilerin kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı alındığını hatırlattı.
     Kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin kararın uygulanmaya başlandığını anlatan Bayram, şunları kaydetti:
     İlimizde bu yıl nisan ve ağustos aylarında meydana gelen fırtına nedeniyle merkez ile Amasra, Kurucaşile ile Ulus ilçelerinde bağlı köylerde hasar tespit çalışmaları yapılmıştır. Zarar gören çiftçilerimizin borç ertelemesinden yararlanabilmesi için 28 Eylüle kadar il ve ilçe müdürlüklerimize, Çifti Kayıt Sistemi kimliği ve arazi bilgileriyle müracaat etmeleri gerekmektedir. Ayrıca, kararname kapsamında borç ertelenmesi isteyen çiftçiler, aynı tarihe kadar kredi kuruluşlarına da dilekçeyle başvurmalıdır.
    
     Muhabir: Selim Bostancı / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Afetlerden zarar gören çiftçilerin kredi borçları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER