Afgan ailenin çocuk sevinci

Afgan ailenin çocuk sevinci


DENİZLİ (A.A) - Birleşmiş Milletler kanalıyla Afganistandan geçici bir süre için Denizliye gelen ve burada yaşamlarını sürdüren Afgan aile, dünyaya gelen çocuklarına Seher ismini verdi.
     Kimse Yok Mu Derneği Denizli Şubesi Müdürü Mehmet Tolunay, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk bebekleri Denizlide dünyaya gelen Afganistanlı Zuhra ve Hayatullah Hatemy çiftinin kız çocuklarına Seher ismini verdiklerini söyledi.
     Afgan çiftinin, Türkçe olarak kendilerini anlatamasalar da, dünyada tek geçerli olabilecek sevgi diliyle kucaklanmanın rahatlığıyla kendilerini ifade edebildiklerini dile getiren Tolunay, Dernek olarak kendi ülkelerinden ayrılmak zorunda kalmanın burukluğunu yaşayan bu ailelere yardım etmenin insani bir vazife olduğunu düşünüyoruz. Din, dil, ırk ayrımı gözetmeyen derneğimize müracaat eden 300 aileye, Asrı Saadetteki anlayışla hareket ederek ensar muhacir kardeşliğini yaşatmanın gayretini gösteriyoruz. Ailelere, gıda, giysi ve ev eşyası gibi ihtiyaç malzemesi yardımlarımız devam ediyor. Duyarlı halkımızın da destekleriyle bu insanlara, iyi şartlarda yaşama imkanlarını sağlamaya çalışıyoruz diye konuştu.
     Zuhra ve Hayatullah Hatemy çifti de kendilerine gösterilen misafirperverlik ve Türk insanına olan saygı ve sevgilerini yaşatmak için bebeklerine Seher ismini verdiklerini ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Afgan ailenin çocuk sevinci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER