Afgan elçiden Çankayaya ziyaret

Afgan elçiden Çankayaya ziyaret -Afganistan Ankara Büyükelçiliği görevine atanan Jayhoon, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanıkı ziyaret etti


ANKARA (A.A) - Afganistan Ankara Büyükelçiliği görevine atanan Amanullah Jayhoon, Büyükelçilik ikinci katibi Şefikullah Erkin ile Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanıka nezaket ziyaretinde bulundu.
     Çankaya Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 1993-1995 yılları arasında da diplomatik görev yapan Jayhoon, Ankaranın çok geliştiğini gözlemlediğini ifade etti. İlişkilerin geçmişten bu yana daha çok güçlendiğini belirten Jayhoon, Türk ve Afgan halklarının tek ruhta iki beden olduğu değerlendirmesinde bulundu.
     Afganistan İslam Cumhuriyetinin milli günü 19 Ağustos tarihinin bayram gününe denk gelmesi nedeniyle milli günlerini 28 Ağustosta kutlayacaklarını dile getiren Jayhoon, Tanıkı milli günlerine davet etti.
     Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ise Afgan halkının tam demokrasi ve refaha ulaşmasını umduğunu ve Türk-Afgan ilişkilerinin birlikte daha ilerilere taşınacağını belirtti.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Afgan elçiden Çankayaya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER