AK Parti İl Başkanı Yağcı:

AK Parti İl Başkanı Yağcı: -Belediye meclisleri ile belediye başkanları arasındaki uyumsuzluk ve güvensizlik imar planları yapım ve uygulamasını engellerken özellikle İl Genel Meclisindeki istikrarsız durum ise birçok büyük yatırı


ADANA (A.A) - AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Belediye meclisleri ile belediye başkanları arasındaki uyumsuzluk ve güvensizlik imar planları yapım ve uygulamasını engellerken özellikle İl Genel Meclisindeki istikrarsız durum ise birçok büyük yatırımın önünü kesmektedir dedi.
     AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Yağcı, Adana kamuoyunda son günlerde, şehrin yatırım almadığı gibi bir kanaatin yaygın halde dillendirildiğini belirtti.
     Yatırımların artık çoğunlukla özel teşebbüs ve sivil inisiyatiflerce yapıldığını, bunun da altyapısının yerel yönetimler tarafından hazırlandığını belirten Yağcı, şunları kaydetti:
     Yerel yönetimlerde ise herhangi bir partinin kesin hakimiyeti yoktur. Maalesef bu dönemde yerel yönetimlerde çeşitli sıkıntı ve güven bunalımı yaşandığından, meclislerden herhangi bir karar çıkartılması çoğu zaman mümkün olamamaktadır. Bu durum hepimize, şehrimize ve insanımıza zarar vermektedir. Belediye meclisleri ile belediye başkanları arasındaki uyumsuzluk ve güvensizlik, imar planları yapım ve uygulamasını engellerken özellikle İl Genel Meclisindeki istikrarsız durum ise birçok büyük yatırımın önünü kesmektedir. Çeşitli siyasi mülahazalarla alınan yanlış kararlar veya kararsızlıkların ceremesini ise hepimiz çekerken, günlük siyasi çekişmeler neticede şehrimize zarar vermektedir. Hepimizi etkileyen bu kaos durumunun giderilmesi için Valimizi inisiyatif almaya ve bu kötü gidişatı durdurmaya çağırıyorum. Valimiz, yerel meclislerde grubu bulunan tüm siyasi parti il başkanlarını, belediye başkanlarını ve meclislerin grup başkan veya sözcülerini, valimizin takdir edeceği diğer kamu kurum yetkilileri ile oda temsilcileri ve şehrin önde gelenlerini toplayarak, bir orta yol bulunmasını sağlamalıdır. Adanaya gelecek olan ve milyarlarca dolarla ifade edilen yatırımların önünü açmamız elzem olmuştur. Mevcut durumda başka bir yol ve çare de görünmemektedir. Aksi bir durumun söz konusu olması, sadece birbirimizi itham etmekle, vakit tüketmemizi sağlamaktan başka bir şeye yaramayacak, bundan da herkes zarar görecek ve kaybeden Adanamız olacaktır.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber AK Parti İl Başkanı Yağcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER