Afganistanda şehit olan uzman çavuş

Afganistanda şehit olan uzman çavuş -Yakutiye Kaymakamlığı personelinin başlattığı kampanya kapsamında alınan ev, Afganistanda düşen helikopterde şehit olan Uzman Çavuş Önay Vurucunun ailesine teslim edildi (Fotoğraflı-Görün


ERZURUM (A.A) - Yakutiye Kaymakamlığı personelinin başlattığı kampanya kapsamında alınan ev, Afganistanda Türk helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Önay Vurucunun ailesine hediye edildi.
     Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen törene, şehidin annesi Meryem, eşi Arzu, çocukları Azra ve Emirhan ile yakınları, Vali Sebahattin Öztürk, İl Emniyet Müdürü Halil Turgut Yıldız, Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik ve askeri yetkililer katıldı.
     Vali Öztürk, burada yaptığı konuşmada, devletin şehit ailelerine olan yardımlarının devam ettiğini belirterek, önemli olanın hamiyetperverlik olduğunu söyledi.
     İnsanların şehidine, kendi milletinin, memleketinin bekası için sahip çıkmasının önemli olduğunu ifade eden Öztürk, Ailemize başka vesilelerle de yardımda bulunuldu. Daha önce üniversitemiz de katkıda bulunmuştu. Ama bu önemli bir faaliyet. Yapanlara, düşünenlere çok teşekkürlerimi iletiyorum diye konuştu.
     Kaymakam Çelik de, yaklaşık 3,5 ay önce Afganistanda elim bir helikopter kazasında Piyade Uzman Çavuş Önay Vurucunun şehit olduğunu anımsatarak, şehit ailesiyle görüştükten sonra Kaymakamlık personeli olarak ev almak için kampanya başlattıklarını bildirdi.
     Kampanyaya yoğun bir katılım olduğuna dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti:
     Nisan ayı ortalarından başlayan kampanyamız, mayıs ayı sonunda sona erdi. Çok yüksek ve yoğun bir katılım oldu. Gerçekten en alt seviyedeki çalışanımızdan, en üst seviyedeki birim amirine kadar herkesin etkili katılımını gördük. Toplanan miktarla güzel bir ev aldık. Ailemize de bu evin hayırlı uğurlu olmasını, çocuklarıyla, yavrularıyla mutlu bir yaşam sürmelerini temenni ediyorum.
     Şehidin eşi Arzu Vurucu ise, evin alınmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, halkın manevi bakımdan yanlarında olduklarını hissettiklerini vurguladı.
     Konuşmaların ardından Vali Öztürk, evin tapusunu Arzu Vurucu ve çocuklarına teslim etti.
    
     -Aileye 15 bin liralık çek-
    
     Vurucu ailesi, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükleri makamında ziyaret etti.
     Ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade eden Küçükler, şehitliğin ulvi ve herkese nasip olmayacak bir makam olduğunu belirterek, şehit ailesine belediye olarak destek olduklarını söyledi.
     Bugün rahatça bu ülkede yaşayabiliyorsak, bunun en önemli sebebi şehitlerimiz ve askerlerimizdir. İyi ve kötü günde hep birlikte olmalıyız diyen Küçükler, şehit Önay Vurucunun eşine 15 bin liralık çek takdim etti.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Afganistanda şehit olan uzman çavuş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER