Afganistanın Ankara Büyükelçisi Jayhoon:

Afganistanın Ankara Büyükelçisi Jayhoon: -Gelişen bir ülke olarak Türkiyeden öğrenecek çok şeyimiz var. Türk kardeşlerimiz bize her konuda yardımcı oluyor -Afganistan ile Türkiye arasındaki dostluk sadece devlet düzeyi


ESKİŞEHİR (A.A) - Afganistanın Ankara Büyükelçisi Amanullah Jayhoon, Gelişen bir ülke olarak Türkiyeden öğrenecek çok şeyimiz var. Türk kardeşlerimiz bize her konuda yardımcı oluyor. Afganistan ile Türkiye arasındaki dostluk sadece devlet düzeyinde değil, halklarımız arasındaki dostluk bağları da çok kuvvetli dedi.
     Büyükelçi Jayhoon, çeşitli temaslarda bulunmak ve üniversitede eğitim alan Afgan öğrencileriyle görüşmek için geldiği Eskişehirde Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşeni makamında ziyaret etti.
     Büyükerşenle, eğitim işbirlikleri konusunda fikir alışverişinde bulunan Jayhoon, Eskişehirde 123 Afgan üniversite öğrencisinin eğitim gördüğünü belirtti.
     Afganistanın gelişim sürecinde olan ülke olduğunu ifade eden Jayhoon, Afgan öğrencilerin Eskişehirden ve Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden çok memnun olduklarını dile getirdi.
     Afganistan ile Türkiye arasındaki köklü dostluğa da değinen Büyükelçi Jayhoon, Gelişen bir ülke olarak Türkiyeden öğrenecek çok şeyimiz var. Türk kardeşlerimiz bize her konuda yardımcı oluyor. Afganistan ile Türkiye arasındaki dostluk sadece devlet düzeyinde değil, halklarımız arasındaki dostluk bağları da çok kuvvetli. İnşallah sizin tecrübelerinizden faydalanabiliriz diye konuştu.
     Büyükerşen ise Afganistanın gelişmesinin mutluluk verici olduğunu bildirerek, her türlü bilgi paylaşımına açık olduklarını kaydetti.
     Açıköğretim sisteminin Afganistan için çok faydalı olabileceğini ve gelişmesinde büyük katkı sağlayacağını anlatan Büyükerşen, Eskişehirin eğitim kenti olduğunu ve gençleri kucakladığını vurguladı.
     Afgan öğrencilerin Eskişehirde rahat bir öğrenim hayatı geçirebileceklerini ifade eden Büyükerşen, Eskişehirin her zaman kardeş gibi gördüğü Afganistana kucak açacağını da sözlerine ekledi.
     Ziyarette, Eskişehirde üniversitede eğitim gören Afgan öğrencilerde hazır bulundu.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afganistanın Ankara Büyükelçisi Jayhoon: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER