Afganlılar, Bayburtta Türkçe öğreniyor

Afganlılar, Bayburtta Türkçe öğreniyor -Afganistandan çeşitli nedenler dolayısıyla ayrılarak Bayburta yerleşen Afganlılara yönelik Türkçe kursu açıldı -Bayburt Milli Eğitim Müdürü Doğan: Kursta 64 Afganlıya Türkçe okuma yazm


BAYBURT (A.A) - Abdulkadir Nişancı - Afganistandan çeşitli nedenler dolayısıyla ayrılarak Bayburta yerleşen Afganlılara yönelik Türkçe kursu açıldı.
     Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde, şehirde yaşayan Afganlı ailelerin uyumunu kolaylaştırmak amacıyla Türkçe okuma yazma kursu organize edildi.
     Kursta eğitim alan 28 yaşındaki Fahima Vahapzade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayburtta öğretmenlerin çok iyi olduğunu söyledi.
     Günlük yaşamın daha kolay hale gelmesi için Türkçe öğrenmeye çalıştığını belirten Vahapzade, Bayburt Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğüne çok teşekkür ederim. Burada okuma ve yazma öğreniyoruz dedi.
    
     -Talebe bağlı olarak kurslar devam edecek-
    
     Bayburt Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Bayburtta 175 Afganlının Bayburt Valiliği tarafından yerleştirildikleri evlerde ikamet ettiklerini söyledi.
     Eğitim çağında olan 48 çocuğun il merkezindeki 10 okulda eğitim aldıklarını ifade eden Doğan, Yetişkinlere yönelik olarak Bayburt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü aracılığıyla Türkçe okuma yazma kursu açtık. Kurslarda 64 kişiye Türkçe okuma yazma öğretiliyor diye konuştu.
     Doğan, talebe bağlı olarak kursların devam edeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Afganlı ailelerin uyumu, adaptasyonu açısından bu çalışmalar önem arz etmekte. Öğrencilerimizin eğitim sürecinde sıkıntısız bir şekilde eğitim ve öğretim almaları için de gerekli tedbirler alındı. Bu süreci okul idarecilerimiz de bizler de izliyoruz. Herhangi bir sıkıntı olduğu zaman, çözüme yönelik çalışmalarımızı yapıyoruz.
    
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Afganlılar, Bayburtta Türkçe öğreniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER