Afiş koleksiyonuyla trafik kurallarına dikkat çekiyor

Afiş koleksiyonuyla trafik kurallarına dikkat çekiyor -Aydında bir emekli öğretmen, 35 yıl boyunca topladığı trafik konulu afiş ve broşürlerden oluşturduğu koleksiyonu okullarda sergileyerek, trafik kurallarını anlatıyor -Emekli öğre


AYDIN (A.A) - Gökmen Şireci - Aydında bir emekli öğretmen, 35 yıl boyunca topladığı trafik konulu afiş ve broşürlerden oluşturduğu koleksiyonu okullarda sergileyerek, trafik kurallarına dikkat çekiyor.
     Aydın Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden emekli olan öğretmen Erkan Atalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1977den itibaren Emniyet Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu tarafından hazırlanan trafik konulu afiş ve broşürleri sakladığını, daha eski tarihli materyallere de özel çaba göstererek ulaşmaya çalıştığını söyledi.
     Koleksiyonunda halen 300 büyük boy afiş ile 400 küçük boy afiş ve broşür bulunduğunu belirten Atalı, koleksiyonunu, emekli olduğu Aydın Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin motor bölümündeki trafik laboratuvarında hem muhafaza ettiğini hem de sürekli bir sergi olarak değerlendirdiğini anlattı.
     Atalı, okuldaki bu sürekli sergi sayesinde, öğrencilerin afiş ve broşürleri inceleyerek, uzun yıllardan beri trafikle ilgili verilen mesajları almış olduklarını dile getirdi.
    
     -Okul dışında da sergiler açıyor-
    
     Türkiyede her yıl Trafik Haftasında bilgilendirme afiş ve broşürlerinin basıldığına dikkati çeken Atalı, koleksiyonuyla hafta etkinlikleri bittikten sonra kaldırılan bu afişlerle verilmek istenen mesajı, sürekli kılmak istediğini, öğrencilerin yanı sıra daha geniş kitlelere de aynı mesajı ulaştırmaya yönelik çalışma da yaptığını bildirdi.
     Atalı, Şehir içi ve dışında belirli zamanlarda sergiler açarak koleksiyonu toplumla buluşturuyorum. Sergiyi dolaşıp koleksiyonu inceleyenler bir taraftan eski yıllara dönüp nostalji yaşarken, diğer yandan trafikle ilgili bilgiler edinmiş oluyor. Bu vesileyle bir kişiyi dahi trafikte duyarlı hale getirebilirsem, kendimi amacına ulaşmış sayarım.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Afiş koleksiyonuyla trafik kurallarına dikkat çekiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER