Afyonkarahisarda Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika töreni

Afyonkarahisarda Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika töreni -Afyonkarahisar Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü, Afyonkarahisar Gazetecileri Derneği ve Zafer Kalkınma Ajansı işbirliğiyle düzenlenen programın sonunda eğitimleri başarıyl


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü, Afyonkarahisar Gazetecileri Derneği ve Zafer Kalkınma Ajansı işbirliğiyle düzenlenen Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı sonunda eğitimleri başarıyla tamamlayan 17 gazeteciye sertifikaları verildi.
     Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, basının dünyada gündemi belirler duruma geldiğini ancak internet çıktıktan sonra kağıdın hükmünün kalmadığını söyledi.
     İnsanlar gazetelere para vermediğini ifade eden Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
     Çünkü artık internette her şeyi bulmak mümkün. Doğrudan doğruya internette haber siteleri oluştu. Artık, dini konular ve fetvalar da dahil olmak üzere kimseye bir şey sormaya gerek kalmadı. Soruların cevapları internetten kolayca bulunabiliyor. İnternet sitesi çok ziyaretçi alıyorsa onu takip ediyorlar. Bu kez firmalar oraya reklam vermeye başlıyor. Bu sayfa nitelikli donanımlı olursa herkes buraya girer. Herkesin girdiğini gören dünyanın meşhur markaları oraya reklam vermeye başlar. İnternet medyası da bazen insanlara çok çirkin iftiralar yalanlar rahatsız edici şeylerde yazmıyor değil. Onlarında hukuki zemini zaman içinde oturacaktır. Polis ve jandarma teşkilatı bilişim suçları diye bir şey geliştirdi. İnternet aracılığıyla bazı insanlara hakaret, küfür ve tehdit olabileceği gibi hesapların boşaltılması gibi durumlarda olabiliyor.
     Afyonkarahisar Basın Yayın Enformasyon Müdürü Ali Fuad Gölbaşı ise sosyal medyanın, amatör bir uğraş veya hobi olmaktan ziyade giderek uzmanlık gerektiren profesyonel bir meslek kategorisi olarak kabul gördüğünü kaydetti.
     Konuşmaların ardından 17 gazeteciye sertifikaları verildi.
     Sertifika törenine, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Okçin Akşit ve gazeteciler katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör - Ali Kemal Akan / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER