Afyonkarahisarda eğitimde Fatih Projesi

Afyonkarahisarda eğitimde Fatih Projesi -Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçerin, Afyonkarahisardaki okullar için müjdesini verdiği Fatih Projesinin, altyapısı oluşturulmaya başlandı -Milli Eğitim İl Müdürü Yalçın: 45 okula akı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Milli Eğitim İl Müdürü Metin Yalçın, Afyonkarahisardaki okullarda Fatih Projesinin hayata geçirilmesi amacıyla çalışmaların sürdüğünü belirterek, 45 okula akıllı tahtalar yerleştirildi. 2 okulda internet bağlantısı sağlandı, diğer okullar için de ihaleye çıkacak dedi.
     Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçerin, Afyonkarahisardaki okullar için müjdesini verdiği Fatih Projesinin uygulama altyapısı kentte oluşturulmaya başlandığını bildirdi.
     Eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullarımızdaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla bilişim teknolojileri araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edilecek şekilde, derslerde etkin kullanımını içeren Fatih Projesi kapsamında çalışmaların sürdüğünü bildiren Yalçın, 45 okula akıllı tahtanın yerleştirildiğini, 2 okulda internet bağlantısının sağlandığını, diğer okullardaki internet altyapısı için de ihaleye çıkılacağını kaydetti.
     Okullara toplam 846 adet akıllı tahtanın konulduğunu ifade eden Yalçın, internet altyapısının tamamlanmasının ardından öğrencilere de tablet bilgisayarların dağıtılacağını aktardı.
     Yalçın, tabletlerin sadece 9. sınıf öğrencilerine dağıtılacağını belirterek, kademeli olarak tablet kullanımının son sınıf öğrencilerine kadar yayılacağını bildirdi.
     Sınıflarına LCD ekran yerleştirilen ve internet altyapıları tamamlanan Süleyman Demirel Fen Lisesi ile Anadolu Öğretmen Lisesinde ikinci dönemden itibaren Fatih Projesinin hayata geçirileceğini dile getiren Yalçın, ayrıca okul öğretmenlerine yönelik de akıllı tahtalar ve tabletlerin kullanımı konusunda eğitimin verildiğini dile getirdi.
     Yalçın, Fatih Projesinden yaklaşık 2 bin 700 öğrencinin yararlanacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan - Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda eğitimde Fatih Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER