Afyonkarahisarda Osmanlıca kurslarına ilgi

Afyonkarahisarda Osmanlıca kurslarına ilgi -İl merkezinde geçen yaz döneminde başlayan Osmanlıca ve Kuran-ı Kerim tecvit kurslarında, şu ana kadar 900 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Hayrat Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü işbirliğinde Türkiye genelindeki tüm Halk Eğitimi Merkezlerinde başlatılan Osmanlı Türkçesi kursları Afyonkarahisarda ilgi görüyor.
     Hayrat Vakfı Afyonkarahisar Temsilcisi Mesut Hızarcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il merkezinde geçen yaz döneminde başlayan Osmanlıca ve Kuran-ı Kerim tecvit kurslarında, şu ana kadar 900 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını söyledi.
     Hızarcı, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Halk Eğitim Merkezleri ile yapılan 3 yıllık protokol çerçevesinde Türkiye genelinde, geçen dönem yaklaşık 30 bin, bu dönem ise 35 bin civarında kursiyerin belgesini de alacağını belirtti.
     Hızarcı, milletleri millet yapan ve o milleti diğer milletlerden ayrı bir millet yapan temel esaslardan birisinin de o milletin kullandığı dil ve alfabesi olduğunu ifade etti.
     Dilin, fikir dünyasının tezahürü, kendini ifade edebileceği iletişim aracı olduğunu vurgulayan Hızarcı, şunları söyledi:
     Dil, milletin hatırası, ruhu, özü, mayasıdır. Dilini kaybeden milletler, hatırasını, hafızasını hem ferdi hem de milli kimliğini, açıkçası her şeyini kaybetmeye yüz tutmuştur. Dil şuurunu kaybeden bir millet, millet olma şerefini kaybetmekle yüz yüze gelir. Lisan ve yazısını kaybeden bir millet, hafızasını kaybetmiş demektir. Böyle bir millet, kendi kültürüne ve tarihine yabancılaşır, geçmişte ne olduğunu unutur, bugün ve gelecekte ne olacağını bilemez hale gelir. Osmanlıca; Türklerin yüzyıllar boyunca geliştirdikleri özgün bir dildir. Hem Arapçadan hem Farsçadan faydalanmış ama ikisi de olmamıştır. Gelecekle geçmiş arasındaki köprüyü sağlam kurabilmenin yolu, Osmanlı Türkçesini okuyup anlayabilmekten geçmektedir.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda Osmanlıca kurslarına ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER