Afyonkarahisarda Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Gebe

Afyonkarahisarda Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Gebe Okulu açılacak


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesi arasında imzalanan protokolle mülkiyeti belediyeye ait olan kaba inşaatı tamamlanmış bina Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Gebe Okulu olarak kullanılmak üzere Halk Sağlığı Müdürlüğüne devredildi.
     Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, yaptığı açıklamada, 25 yılığına devredilen binadan herhangi bir kira talebi olmayacağını bildirdi.
     Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Gebe Okulu Müdürlüğünün 2013 yılının ilk yarısında açılarak hizmet vermeye başlayacağını belirten Akgün, şunları kaydetti:
     Sağlıklı Yaşam Merkezinde sadece hasta kişilere değil sağlıklı kişilere de hizmet vererek, sağlık bozulmadan önce sağlığın korunması sağlanacak. Obezite, diyabet, kalp ve tansiyon hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları gibi hepsinde düzensiz ve dengesiz beslenmenin ve hareketsiz bir hayatın önemli rol oynadığı bilinmektedir. Bu yüzden bu merkezimizde kişiler iyi bir beslenme alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra fiziksel aktivitenin ve egzersizin önemi de anlatılacak. Herkesin evlerindeki mevcut spor aletlerinin amaca uygun şekilde nasıl kullanılacağı öğretilecek. Kendi imkanlarıyla evinde de yapabileceği egzersizlerle daha sağlıklı bir yaşama kavuşması sağlanacak. Yine aynı şekilde gebe okulunda anne adaylarının sağlıklı bir gebelik dönemi geçirerek sağlıklı bebekler dünyaya getirmesi sağlanacak. Anne adaylarının sağlıklı bir gebelik süreci geçirmesi için de beslenme ve aktivite önemlidir. Hem bu konularda hem doğum ve annelik konusunda bilinçleneceği için kolay bir doğum süreci yaşayıp, doğumdan sonra da aynı şekilde sağlıklı birer anne olacaklar. Bilinçlenen anne adayları sayesinde tıbbi gerekliliği olmadan yapılabilecek sezaryen uygulamalarını azaltacak.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Gebe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER