Afyonkarahisarda tahliye için gelen görevlilere ateş

Afyonkarahisarda tahliye için gelen görevlilere ateş açılması -Çanakkale Baro Başkanı Şarlan: Avukatlar, hukuk çerçevesinde görevlerini yaparlar ve onlara yapılan saldırı halkın hak aramasına ve özgürlüğüne yönelik bir saldırı manası t


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan, Afyonkarahisarda mahkeme kararına rağmen evi boşaltmakta direnen kiracıların, tahliye için gelen heyetteki 3 kişiyi silahla yaralamasına ilişkin, Avukatlar, hukuk çerçevesinde görevlerini yaparlar ve onlara yapılan saldırı halkın hak aramasına ve özgürlüğüne yönelik bir saldırı manası taşır dedi.
     Şarlan, 30 Ocakta Afyonkarahisara bağlı Ataköy beldesinde keşfe giden Afyonkarahisar Barosu Üyesi Avukat Ömer Faruk Aksoy ile Afyonkarahisar 1. Asliye Hukuk Hakimi Süleyman Kandişin silahlı saldırıya uğradığını, baro olarak bu menfur olayı kınadıklarını bildirdi.
     Avukatların, kamu görevini yerine getirmeye çalışırken saldırıya uğramalarının ilk olmadığını dile getiren Şarlan, şunları kaydetti:
     Bilinmelidir ki avukatlık, halkımızın hak ve hukukunu korumaya çalışan mesleklerdendir. Avukatlar, hukuk çerçevesinde görevlerini yaparlar ve onlara yapılan saldırı halkın hak aramasına ve özgürlüğüne yönelik bir saldırı manası taşır. Yapılan her türlü engelleme akli, vicdani ve hele hele insani değildir. Böyle bir manzarada avukatlar, adaletsiz ve hukuka aykırı uygulamalar karşısında hiçbir zaman yılmayacaktır. Bu vahim olay nedeniyle ilgililerin konunun üzerine kararlılıkla gitmesini bekliyor ve süreci takip ettiğimizi bildirmek istiyoruz.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda tahliye için gelen görevlilere ateş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER