Afyonkarahisardaki patlama

Afyonkarahisardaki patlama -Vali Balkanlıoğlu, askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın ardından yerleşim yerlerindeki hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını, zarar meblağının Ziraat Bankasına vatandaşlar adına yatırılacağ


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın ardından yerleşim yerlerindeki hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını, zarar meblağının Ziraat Bankasına vatandaşlar adına yatırılacağını bildirdi.
     Vali Balkanlıoğlu, yaptığı açıklamada, olayın hemen ardından Afyonkarahisar Valiliği koordinesinde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını belirtti.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın talimatıyla, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için 500 bin lira ödenek gönderildiğini ifade eden Balkanlıoğlu, ekiplerin en küçük hasardan en büyüğüne ayrıntılı tespitler yaptığını ve çalışmalarını tamamlandığını kaydetti.
     Bölgede maddi zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin hızlı bir şekilde giderilmeye çalışıldığına dikkati çeken Vali Balkanlıoğlu, yerleşim yerlerindeki hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla zarar meblağının Ziraat Bankasına vatandaşların TC kimlik numaraları üzerinden kısa sürede yatırılacağını kaydetti.
     Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, Ataköy ve Kışlacık köylerinde yaptıkları tespitlerde, patlamada 240 ev ve 16 aracın hasar gördüğünü belirlemişti.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisardaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER