Afyonkarahisardaki patlama

Afyonkarahisardaki patlama -Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasında meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı Mücahit Coşkunun, şehitliğini köylüleri yapacak -Kaymakam Malğaç: -Şehitliğin yapımında Çatak köyü sakinleri


ZONGULDAK (A.A) - Afyonkarahisardaki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasında meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı Mücahit Coşkunun şehitliğini köylüler yapacak.
     Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afyonkarahisardaki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden Zonguldaklı Mücahit Coşkunun Çatak köyündeki mezarının çevresini şehitlik yapmak için çalışmalara başlandığını söyledi.
     İl Özel İdare tarafından Alaplı Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılan paradan şehitlik yapılacağını anlatan Malğaç, şöyle konuştu:
     Yapılacak şehitlik, yaklaşık 200 metre kare alan üzerine olacak. Şehit Mücahit Çoşkunun mezarının yanında şehit Yaşar Koçoğlunun mezarı da bulunmaktadır. Bu iki mezarın olduğu alanı çevireceğiz ve şehitlik alanı olacak. Şehit Çoşkunun ailesinin isteği doğrultusunda mezarı yapılacak. Şehitliğin yapımında Çatak köyü sakinleri çalışacak. Şehitliği en kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz.
     Şehit Mücahit Çoşkunun babası Şeref Çoşkun da şehitliğin yapılmasına yardımcı olan herkese teşekkür ettiklerini belerterek, Köylülerin de şehitlikte çalışmaları benim için ayrı bir mutluluk dedi.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Afyonkarahisardaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER