Afyonkarahisar Belediyesi, SBSde

Afyonkarahisar Belediyesi, SBSde ilk 350ye giren öğrencileri ödüllendirdi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Belediyesi tarafından uygulamaya konulan Bilgi Evleri Projesi kapsamında eğitim gören ve SBSde ilk 350ye giren 5 öğrenciye, birer adet dizüstü bilgisayar ve 750 lira para ödülü verildi.
     Belediyeden yapılan açıklamada, Belediye Meclisi Salonunda düzenlenen ödül töreninde, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, öğrencilerle bir araya geldi.
     Çoban, törendeki konuşmasında, Bilgi Evi Projesinin ne kadar yerinde ve gerekli bir proje olduğunun bir kez daha görüldüğünü bildirdi.
     Belediyelerin asli görevlerinin başında, altyapı ve üstyapı hizmetlerinin geldiğini belirten Çoban, eğitim hizmetinin belediyelerin asli görevi olmadığı halde, Afyonkarahisar Belediyesinin Bilgi Evleri Projesiyle bu konuda örnek bir çalışmaya imza attığını vurguladı.
     Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve özellikle maddi imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilere yardımcı olmak amacıyla bu projeyi geliştirdiklerini ifade eden Çoban, şunları kaydetti:
     Bilgi Evleri yapacağız dediğimiz zaman, hiçbir fert, Bilgi Evlerinin ne olduğunu ve nasıl faaliyet gösterdiğini bilmiyordu. Göreve gelir gelmez, belediyemizin karşısında bir mekanı projelendirdik ve ilk Bilgi Evimizi faaliyete geçirerek insanların merakını giderdik. Daha inşaatı bitmeden, kapasitesinden fazla öğrencinin müracaat etmesi üzerine, ihtiyacın çok olduğunu düşünerek, zaman içerisinde 5 tane daha hizmete açtık. Kanlıca ve Uydukent mahallelerinde iki Bilgi Evimizin inşaat çalışmaları da devam ediyor.
     İl Milli Eğitim Müdürü Yalçın da, Bilgi Evleri Projesinin çok önemli bir proje olduğunu bildirdi.
     Türk Milli Eğitim sisteminde, eğitimde fırsat eşitliği olduğunu vurgulayan Yalçın, devletin bütün vatandaşlarına, eğitim vermede aynı fırsatı verme göreviyle hükümlü olduğunu okullarda da bunun uygulandığını ifade etti.
     Konuşmaların ardından, Çoban ve Yalçın SBSde ilk 350ye giren Furkan Batuhan Fidan, Meltem Sever, Duygu Keser, Yasemin Bozkuş ve Onur Öztürke dizüstü bilgisayar ve 750 lira para ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisar Belediyesi, SBSde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER