Afyonkarahisar İdare Kurulu Şube Başkanları Toplantısı

Afyonkarahisar İdare Kurulu Şube Başkanları Toplantısı -Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu: Afyonkarahisar, Güvenli Trafik Projesi kapsamında emniyet kemeri kullanım oranındaki artışta dünyaya örnek gösteriliyor (Fotoğraflı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisarın, Güvenli Trafik Projesi kapsamında emniyet kemeri kullanım oranındaki artışta dünyaya örnek gösterildiğini söyledi.
     Balkanlıoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Afyonkarahisar İdare Kurulu Şube Başkanları Toplantısı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından Güvenli Trafik Projesi kapsamında Afyonkarahisarda emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması konusunda pilot il seçildiğini ve bu yönde çalışmalar başlatıldığını hatırlattı.
     Sürdürülen denetimler ve uygulamalarla, emniyet kemeri kullanımının yüzde 7 oranından yüzde 80 oranına kadar çıktığını ifade eden Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
     Afyonkarahisar, Güvenli Trafik Projesi kapsamında emniyet kemeri kullanım oranındaki artışta dünyaya örnek gösteriliyor. Yurt dışından uzmanlar, ulaşılan bu başarıyı incelemek üzere ilimizi geliyorlar. Kaza, konum dinlemiyor. Eskişehir Valimizin aracının geçirdiği kazada, emniyet kemeri takılı olan sürücü yaralandı, ama emniyet kemeri takmayan koruma genç yaşta görev şehidi oldu. Emniyet kemeri takılı olmadığında hava yastığı da zarar veriyor. Emniyet kemeri, hepimizi hayata bağlıyor. Bu konuda, kamu kurum şoförleri ve müdürleri örnek olmaya devam edelim
     Toplantıda, yeni yapılanma gereği Halk Sağlığı Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü ve Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün görev tanımları anlatıldı.
     Afyonkarahisardaki görevinden Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesine başka bir göreve atanan İl Müftüsü Mustafa Kaya da, Afyonkarahisardaki görev sürecinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek, desteklerinden dolayı kamu yöneticilerine, çalışanlarına ve kent halkına teşekkür etti.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Afyonkarahisar İdare Kurulu Şube Başkanları Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER