MESİAD Yüksek İstişare Konseyi Aralık ayı

MESİAD Yüksek İstişare Konseyi Aralık ayı olağan toplantısı yaptı


MERSİN (A.A) - Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yüksek İstişare Konseyi aralık ayı olağan toplantısını üyelerin katılımıyla gerçekleştirdi.
     MESİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ali Doğan toplantıda yaptığı konuşmada, planlamayı önce Mersin ve Adananın kendi arasında kurgulaması gerektiğini daha sonra üst ölçekte birlikte çalışmalara başlanması gerektiğini söyledi.
     Yerel yönetimlerin, odaların, üniversitelerin ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği içinde olması gerektiğini ifade eden Doğan, şunları kaydetti:
     En mühim konu, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesini rahatlatacak yol bunun tek çaresi de Okan Merzeci Bulvarının Tarsusa bağlanmasından geçiyor. Avrupa normlarında sanayileşmiş bir Çukurova Bölgesi istiyorsak ilk etapta bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Narlıkuyu, Taşucu, Cennet-Cehennem ve Karboğazı gibi alanların plana işlenmesi ve bu alanların kentimize turizm bölgesi olarak kazandırılması gerekir. Böylesine doğal güzellikleri gün ışığına çıkmasının vakti geldi.
     İnanç turizminin canlanması için Tarsusta bulunan St. Paul Kilisesinin ibadete açılmasının şart olduğunu belirten Doğan, Hıristiyanların kutsal saydığı bu kilise hacı olmak isteyenlerin ziyaret edebileceği bir ibadet merkezi haline getirilmedir dedi.
     Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanı Vefa Sucular ve Planlama Müdürü Yaser Gündüz, görsel sunumlarıyla MESİAD üyelerini bilgilendirdi.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber MESİAD Yüksek İstişare Konseyi Aralık ayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER