Karabük Özel Sektör Haddecileri Derneği Eski

Karabük Özel Sektör Haddecileri Derneği Eski Başkanı Orhan: -KARDEMİRde yıllardır kendimizi parçalayarak kamuoyuna anlatmaya çalıştığımız haksız ve hukuka aykırı uygulamalar, konusunun uzmanı akademisyen bilirkişiler tarafından te


KARABÜK (A.A) - Karabük Özel Sektör Haddecileri Derneği Eski Başkanı Murat Orhan, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR)de yıllardır kendimizi parçalayarak kamuoyuna anlatmaya çalıştığımız haksız ve hukuka aykırı uygulamalar, konusunun uzmanı akademisyen bilirkişiler tarafından tek tek tespit edilmiş ve edilmektedir dedi.
     Orhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, KARDEMİR yöneticisi 3 ailenin ürün satışında yaklaşık yüzde 80 ürünleri kendi şirketlerine aktardığı iddialarını yenilediğini ve bu konuda hukuksal mücadelelerinin devam ettiğini söyledi.
     Dernek üyesi bir haddeci tarafından KARDEMİRe karşı Karabük 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davada, bilirkişilerin KARDEMİR genel kurul kararının iyi niyet kurallarına aykırı olduğu yönünde kanat getirdiğini belirten Orhan, KARDEMİRin 12.08.2011 tarihli Olağanüstü Genel Kurulunda alınan (4) Numaralı genel kurul kararının iptali talep edilmişti. 4. numaralı genel kurul kararı, işlem yapma ve rekabet etme yasağını kaldırmakta ve yönetim kurulu üyelerine KARDEMİRle ticari işlem yapma ve rekabet etme yetkisi vermektedir diye konuştu.
     Davada mahkeme tarafından tayin edilen ve Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Öğretim Üyesi olan üç kişilik bilirkişi heyetinin raporlarını tamamlayarak dava dosyasına sunduğunu ifade eden Orhan, şöyle devam etti:
     Buna göre davacının ilgili genel kurul kararının iyi niyet kurallarına aykırı olduğu yönündeki talebinin yerinde olduğu kanaati belirtilmiştir. KARDEMİRde yıllardır kendimizi parçalayarak kamuoyuna anlatmaya çalıştığımız haksız ve hukuka aykırı uygulamalar, konusunun uzmanı akademisyen bilirkişiler tarafından tek tek tespit edilmiş ve edilmektedir.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Karabük Özel Sektör Haddecileri Derneği Eski Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER