AGCden kınama

AGCden kınama -AGC Başkanı Yeni, bir trafik polisinin gazeteci Salim Uzunun görevini yapmasını engellendiği gerekçesiyle kınama yayınladı


ANTALYA (A.A) - Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni, gazeteci Salim Uzuna görevini yaptığı sırada bir trafik polisi tarafından görev yapması engellendiğini belirterek, olayı kınadı.
     AGC Başkanı Yeni, yaptığı yazılı açıklamada, önceki gün Altınova Kavşağında yaşanan trafik karmaşasını fotoğraflayan Hürriyet Gazetesi muhabiri Salim Uzuna bir trafik polisinin müdahale ettiğini, tartakladığını, görevini engellemeye çalıştığını, çektiği fotoğrafları silmesi için sert davrandığını ileri sürdü.
     Olayı ve polis memurunun davranış biçimini kınadıklarını bildiren Yeni, konunun Emniyet Müdürü Mehmet Sağlama iletildiğini kaydetti. Polis memuru hakkında soruşturma başlatıldığını ifade eden Yeni, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Kamu görevi yapan gazetecilere böyle davranışta bulunmanın hiçbir geçerli açıklaması olamaz. Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için ilgili kurumların daha dikkatli görevlerini yapmalarını ve görevlileri uyarmalarını talep ederiz. Görevleri sadece haber yapmak olan meslektaşlarımızın her daim yanlarında olduğumuzu belirtmek isteriz.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER