AGD Kozan Temsilciliğinin iftar etkinliği

AGD Kozan Temsilciliğinin iftar etkinliği


ADANA (A.A) - Anadolu Gençlik Dergisi Kozan Temsilciliği iftar etkinliği düzenledi.
     Derginin Kozan Temsilcisi Ahmet Sönmez, Tufanpaşa Mahallesi Üstün Sokaktaki derginin idare merkezi ve okuma salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Ramazanda bir çok Müslümanın rahatlıkla sahur yapıp, iftarda orucunu açtığını, ailelerin bayram havasında iftarlar yaşadığını, ancak, dünyanın bir çok yerinde açlık ve iç savaşın egemen olduğunu söyledi.
     Sönmez, dinin emirleri orta yerde dururken ülkede ve dünyada sıkıntılı bir durumun hakim olduğunun gözlendiğini ifade ederek şöyle devam etti:
     Açlık ve iç savaş korkunç boyutlara ulaşmıştır. En son Myanmarda Burma hükümetinin desteği ile Hindular Arakanlı Müslümanları katletmekte, soykırıma tabi tutmakta, çoluk çocuk demeden yurtların çıkartmaktadır. Bangladeş hükümeti de kendilerine sığınan Arakanlı Müslümanları geri göndererek ölüme terk etmekte, katliama ortak olmaktadır. Maalesef tüm bu olup bitenler karşısında Müslümanlar başta olmak üzere tüm dünya sessiz kalmaktadır. Bu olumsuzlukların ortadan kalkması için zulüm dünyası yerine adil dünya düzeninin kurulması gerekmektedir. Mübarek Ramazanda dileğimiz, insanlığı etkileyen bu gibi olumsuzlukların yaşanmamasıdır.
     Vatandaşların ilgi gösterdiği etkinlik, iftar yemeği ve okunan dua ile sona erdi.
    
     Muhabir: Volkan Varan / Aycan Demirel
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber AGD Kozan Temsilciliğinin iftar etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER