AGİTPA Başkanı Migliori, Şanlıurfada

AGİTPA Başkanı Migliori, Şanlıurfada -Riccardo Migliori ve beraberindeki heyet, kentteki tarihi ve turistik yerleri ziyaret etti


ŞANLIURFA (A.A) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Başkanı Riccardo Migliori ve beraberindeki heyet, tarihi Balıklıgöl ve Göbeklitepe ören yerini gezdi.
     Migliori ve beraberindekiler, ilk olarak tarihi Balıklıgöl Yerleşkesindeki Hz. İbrahimin doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen mağara ve Halilürrahman Gölünü ziyaret etti.
     Daha sonra dünyanın en eski tapınak merkezi olarak kabul edilen Örencik köyü yakınlarındaki Göbeklitepe ören yerinde incelemelerde bulunan Migliori başkanlığındaki heyet, kazılarda çıkarılan eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı.
     AGİTPA Başkanı Riccardo Migliori, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şanlıurfayı çok beğendiğini, kentin deniz hariç her türlü imkana sahip olduğunu belirtti.
     Şanlıurfanın, tarih, kültür ve gelenekleriyle önemli bir şehir olduğunu ifade eden Migliori, Turizmde çok büyük bir güç olmak için her şeye sahip. Burası çok heyecan verici bir yer diye konuştu.
     AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve AGİTPA Türk Grubu Başkanı Emin Önen ise kentten bugün ayrılacak heyetin bundan sonra da Türkiyeye olan ilgisinin artarak devam edeceğini söyledi.
     Gelecek yıl şubat ayında Viyanada, AGİTPAnın Genel Kurulunun yapılacağını hatırlatan Önen, Biz o genel kurula giderken, Sayın Migliori ile hem üniversiteler arasında işbirliğini hem de kültür alanında, arkeolojik kazı alanında yapılabilecek işbirliklerini tartışacağız şeklinde konuştu.
     Heyet daha sonra İstanbula gitmek üzere Şanlıurfadan ayrıldı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber AGİTPA Başkanı Migliori, Şanlıurfada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER