Ağız ve Diş Sağlığı Haftası

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası -Elazığ Sağlık Müdür Vekili Eroğlu: -Ağız ve diş sağlığımıza verdiğimiz önem genel sağlık anlayışımızı ortaya koymaktadır


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Sağlık Müdür Vekili Barış Eroğlu, ağız ve diş sağlığına verilen önemin genel sağlık anlayışını ortaya koyduğunu bildirdi.
     Eroğlu, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, bireylerin fiziksel sağlığının vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olmasıyla mümkün olacağını belirtti.
     Diş çürükleri ile diş eti hastalıklarının kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı, erken doğum ve düşük doğum ağırlığı risklerini arttırdığını aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:
     Ağız ve diş sağlığımıza verdiğimiz önem genel sağlık anlayışımızı ortaya koymaktadır. Toplum olarak ağız diş sağlığı anlayışımızın tamamen değişmesi zorunluluk haline gelmiştir. Diş ve diş eti sorunlarımıza yaşamımızda öncelikli olarak yer vermemiz gerekirken, nedense her zaman en sona bırakmakta ve tedavi aşamasına kadar bekletmekteyiz. Diş ve diş eti hastalıkları önlenebilir, kontrol edilebilir ve davranışla iyileştirilebilir hastalıklar grubuna girmekte ve alınacak koruyucu tedbirlerle hastalık oluşmadan önlenebilmektedir. Bu tedbirler sayesinde diş hastalıklarının tedavisi için yaptığımız harcamalar çok ciddi oranlarda düşerek 12 kat azalacağı yapılan araştırmalarla belirlenmiştir.
     Eroğlu, özellikle çocuk ve gençlerde diş fırçalama, diş ipi kullanımı, düzenli olarak diş hekimine gitme alışkanlıklarının kazandırılması için örnek olmak da dahil aile, öğretmen ve tüm çevrelerin üzerlerine düşeni yapması gerektiğini bildirdi.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Ağız ve Diş Sağlığı Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER