Ağrıda ağaçlandırma çalışmaları

Ağrıda ağaçlandırma çalışmaları -Orman İşletme Müdürü Albayrak: Yazıcı Baraj havzasındaki fidan dikim çalışmalarının bitmesiyle bölge ormanlık, yeşil bir dokuya kavuşacak


AĞRI (A.A) - Ağrı Orman İşletme Müdürü Mustafa Albayrak, Yazıcı Baraj havzasındaki fidan dikim çalışmalarının bitmesiyle bölge ormanlık, yeşil bir dokuya kavuşacak dedi.
     Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yazıcı Barajı mevkisinde bulunan Kavacık köyündeki bölgeye bin 130, Yazıcı köyü üzerine bin 170 olmak üzere 2 bin 300 dönüm alanda toprak işlemesi yapıldığını söyledi. Bölgede fidan dikim çalışmalarının sürdüğünü belirten Albayrak şunları kaydetti:
     2 bin 300 dönüm alana sarıçam, huş, iğde, mahlep, kuşburnu fidanlarından toplam 170 bin adet fidan dikimi 2012 yılı içerisinde gerçekleştirilecek. Yazıcı Baraj havzasındaki fidan dikim çalışmalarının bitmesiyle bölge ormanlık, yeşil bir dokuya kavuşacak. Ağrı, binde 5lik orman alanıyla ülkemizin orman konusunda en fakir ikinci ilidir. Ağrı bu makus talihi bu ve bunun gibi projelerle değişecek. Projeyle birlikte bölge erozyondan da korunacak.
     Albayrak, proje sayesinde vatandaşların hafta sonunu değerlendirip nefes alabileceği, yeşil ve mavinin bir araya gelmesiyle Yazıcı Baraj havzasının uğrak bir bölge haline geleceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Metin Karip / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrıda ağaçlandırma çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER