Ağrıda bir yılda 66 kız çocuğu

Ağrıda bir yılda 66 kız çocuğu okula kazandırıldı -İl Milli Eğitim Müdürü Başak: Yarın Sizdeyiz, KEP ve 147 hattı projeleri kapsamında 2012 yılında çeşitli nedenlerle okula gidemeyen 66 kız çocuğumuzu yeniden eğitime kazandırdık


AĞRI (A.A) - Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projeler kapsamında bir yıl içerisinde 66 kız çocuğu eğitime kazandırıldı.
     İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, yaptığı yazılı açıklamada, kız çocuklarının eğitimlerine son derece önem verdiklerini ve bunun için de yıl boyunca çalıştıklarını belirterek, amaçlarının eğitimi yarıda kalmış çocukları yeniden eğitime kazandırmak olduğunu ifade etti.
     Eğitime çok önem verdiklerini vurgulayan Başak, Yarın Sizdeyiz, Kızları Eğitime Kazandırma (KEP) ve 147 hattı projeleri kapsamında 2012 yılında çeşitli nedenlerle okula gidemeyen 66 kız çocuğumuzu yeniden eğitime kazandırdık ifadelerini kullandı.
     Yarın Sizdeyiz Projesi kapsamında çocukların daha başarılı olması ve okul-aile ilişkisinin artırılabilmesi için öğretmenlerin, velileri evinde de ziyaret ederek, sorunları yerinde tespit ettiğini vurgulayan Başak, Ağrıda bulunan tüm okullardaki öğrenci ailelerinin ziyaret edildiğini belirtti.
     Başak, öğretmenler tarafından yapılan ev ziyaretleriyle öğrencilerle daha sıkı bir diyalog kurulduğunu ve çocukların evde yaşadıkları sıkıntılara şahit olup, onlara her konuda destek olduklarını ifade etti.
     Eğitimin asli unsurunun eğitilen konumundaki öğrenci olduğunu, ailesini tanımadan öğrenci yetiştirmenin ve başarılı kılmanın mümkün olmadığının altını çizen Başak, şunları kaydetti:
     KEP Projesi kapsamında da okula gidemeyen, çeşitli nedenlerle okula ara veren çocuklarımızı eğitime kazandırmayı hedefliyoruz. KEP ve Yarın Sizdeyiz projeleriyle 2012 yılında toplam 63 kızımızı okula kazandırdık. Bir de bize telefonla 147 hattı tuşlayarak okula gitmek için yardım isteyen kızlarımızdan 3ünü yeniden okula kazandırdık. 2013 yılında da bu başarılarımızı ikiye katlamak için var gücümüzle uğraşacağız.
    
     Muhabir: Fatma Güven / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Ağrıda bir yılda 66 kız çocuğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER