Ağrıda kadın çiftçiler yarıştı

Ağrıda kadın çiftçiler yarıştı


AĞRI (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının düzenlediği Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi ve proje yarışmasının Ağrı finali yapıldı.
     Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen yarışmaya Vali Yardımcısı Mahmuthan Arslan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Demirkıran, Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir, Ağrı Girişimci Sanayici İş adamları Derneği Başkanı Mehmet Akbaş, bazı kurum müdürleri ile yarışmacı kadın çiftçilerin yakınları katıldı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Demirkıran, merkez ilçeden iki, Taşlıçay ilçesinden iki, Diyadin, Tutak ve Patnos ilçelerinden birer olmak üzere toplam yedi kadın çiftçinin yarışmaya katıldığını söyledi.
     Amaçlarının kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek olduğunu belirten Demirkıran Amacımız, kadın çiftçilerimizin tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamaktır dedi.
     Yarışmanın birincisi 130 puanla Taşlıçaydan katılan Gülsüm Yazıcı oldu. Ağrıdan Elvan Aydın 120 puanla ikinciliği, Diyadinden Rabia Yardımcı 110 puanla üçüncülüğü aldı..
     Yarışmada birinci olan Gülsüm Yazıcı, 22 Mayısta Bingölde düzenlenecek olan bölge yarışmasında Ağrıyı temsil edecek.
     Yarışmanın sonunda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Cemil Karip / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrıda kadın çiftçiler yarıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER