Ağrıdaki terör örgütü davası

Ağrıdaki terör örgütü davası -Aralarında Dağlıca baskınına katıldığı öne sürülen terör örgütü üyesinin de bulunduğu 9u tutuklu 15 sanığın Erzurumda yargılanmasına devam edildi -Sanıklardan Zal: PKK yaktığı köyleri devletin yaktı


ERZURUM (A.A) - Ağrıda terör örgütüne yönelik geçen yıl düzenlenen operasyonda yakalanan, aralarında Dağlıca baskınına katıldığı öne sürülen terör örgütü üyesinin de bulunduğu 9u tutuklu 15 sanığın yargılanmasına Erzurumda devam edildi.
     Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, terör örgütü üyesi tutuklu sanık Zafer Zal ile diğer sanıkların avukatları katıldı.
     Sanık yakınlarının salona alınmadığı duruşmada, tutuklu sanık Zafer Zal, savunmasında Etkin Pişmanlık Yasasından yararlanmak istediğini, bildiklerini anlatmasına rağmen yasadan faydalandırılmadığını ileri sürdü. Zal, savunmasında şu ifadelere yer verdi:
     1992-1993 yıllarında terör örgütü PKK, yaktığı köyleri devletin yaktığını öne sürüp, gençleri dağa çıkmaya kışkırttı. Okumamıştım, cahildim beni de kandırarak dağa çıkardılar. 1995 yılında dağa çıktım. Beni sevmiyorlardı, dışlıyorlardı, bana güvenmedikleri için uzun yıllar Irakın kuzeyindeki Zap, Haftanin ve Metinan kamplarında geri hizmetlerde tuttular. Beni çatışma ortamlarından hep uzak tuttular çünkü bana güvenmiyorlardı. Birçok zaman teslim olmak istedim. Ama güvenlik kuvvetlerine güvenmediğim için teslim olmaya cesaret edemedim. Çünkü teslim olanları öldürüyorlar deniyordu. Ama yine böyle bir düşünce içerisinde olduğum günlerde yakalandım. Dağlıca baskınına çok uzak bir mesafede bulunan bir yerde katıldım. Tim komutanıydım ama sıcak çatışma ortamına girmedim çünkü örgüt bana güvenmiyordu.
     Mahkeme başkanı ve diğer sanık avukatlarının sorularını yanıtlayan Zal, Ben emniyette verdiğim ifademde bütün bildiklerimi söyledim. Bazı kişilerin ismini yanlış vermiş olabilirim ama bildiklerimi anlattım. Ancak Etkin Pişmanlık Yasasından başvurmama rağmen faydalandırılmadım. Bu yasadan faydalanmak istiyorum diye konuştu.
     Duruşma, diğer sanıkların hazır edilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrıdaki terör örgütü davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER