AGSD Başkanı Karakuş:

AGSD Başkanı Karakuş: -AVMlerde yerli markalara pozitif ayrımcılık yapılmalı


ANKARA (A.A) - Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, AVMlerde yerli markalara pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini kaydetti.
     Karakuş, yazılı açıklamasında, hazır giyim sektöründeki bazı perakendecilerin iflas kararı aldıklarını belirterek, bunun endişe verici olduğunu belirtti. İflas kararlarının alınmasında, hızlı büyüme uğruna yapılan kontrolsüz, yüksek borçlanma ve AVMlerin büyük rol oynadığını öne süren Karakuş, Markaların rakibim varsa ben de olmalıyım mantığıyla her AVMde mağaza açma yarışı, adeta sendroma dönüşüyor. Satış rakamları gideri karşılayamayınca da iflas kaçınılmaz oluyor ifadelerini kullandı.
     Doğru borçlanma stratejisi uygulayan ve kontrollü büyüme politikasına sahip markaların varlıklarını sürdürdüklerine işaret eden Karakuş, şu görüşleri dile getirdi:
     AVMlerin dünya çapında ünlü yabancı markalara birçok avantaj sağlarken, yerli markalara haksız rekabet zemini hazırladığı biliniyor. Örneğin AVMlerdeki dükkanların metrekaresi yabancı markalara 30 avrodan yerli markalara ise 70 avrodan kiralanıyor. AVMler marka mezarlıklarına dönüşmeden önce yerli markalara pozitif ayrımcılık yapılmalı.
    
     Muhabir: Hüseyin Demir
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber AGSD Başkanı Karakuş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER