Ahilik Haftası

Ahilik Haftası -Hacıbektaş Veli Bulvarı ve Ahi Evran Caddesi açıldı


NEVŞEHİR (A.A) - Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Hacıbektaş Veli Bulvarı ile Ahi Evran Caddesi düzenlenen törenle açıldı.
     Açılış törenine, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB)Başkanı İsmail Ördü katıldı.
     NESOB Başkanı İsmail Ördü, törende, esnafların piri olarak da anılan Ahi Evranın isminin bir caddede yaşatılmasının yanı sıra, düşünceleri ve öğretileri ile tüm dünyaya örnek olmuş Hacıbektaş Velinin isminin bulvara verilmesinden büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile meclis üyeleri ve çalışanlara teşekkür etti.
     Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de, Nevşehirdeki kültürel değerlerin yaşatılmasının öncelikli görevleri arasında bulunduğunu ifade ederek, önemli cadde ve sokaklara Türk milleti için önemli olan şahsiyetlerin isimlerini verme sebebinin de bu olduğunu anlattı.
     Belediye olarak geçmişte büyük devlet adamları ile belediye başkanlarının isimlerinin cadde, sokak ve bulvarlara verildiğini anımsatan Ünver, ilk kez yeni bir uygulamaya giderek kentte simge haline gelmiş, duayen esnafların da isimlerinin cadde ve sokaklara verileceğini kaydetti.
     Daha sonra Hacıbektaş Veli Bulvarı ve Ahi Evran Caddesi törenle açıldı.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Orhan Canbulatel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER