Ahilik Haftası

Ahilik Haftası -Ahilik onur ödülü verilen Vali Zübeyir Kemeleke ahilik kaftanı giydirildi


SİVAS (A.A) - Sivas Valisi Zübeyir Kemeleke ahilik kaftanı giydirildi.
     Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Beşir Köksal, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde Ahilik Kültür Haftası dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ahilik felsefesinin Anadolu medeniyetlerinin bıraktığı önemli bir miras olduğunu söyledi.
     Tarih ve uygarlıktan gelen bu değerin yaşatılması gerektiğini belirten Köksal, Ahiliği yüzyıllarca bu topraklarda yaşayan doğruluğu ve isabetliliği asırlarca kanıtlanmış bir ahlak okulu, bir sanat ve üretim birliği, toplum refahını ve sosyal barışı sağlayan bir model, toplumsal sorunları tedavi edebilecek bir reçete ve en önemlisi evrenselleşmemizin kaynağı olarak kabul etmek zorundayız dedi.
     Sivas Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ise ahiliğin binlerce yıldan beri süre gelen kadim Türk medeniyetinin, İslam kültürüyle uyum içerisinde kaynaşmasından doğan kültür oluşumu olduğunu vurguladı.
     Törende, yılın ahilik onur ödülü verilen Vali Zübeyir Kemelek ile yılın ahisi seçilen esnaf Hacı Otağa, ahilik kaftanı giydirildi.
     Çeşitli meslek gruplarından seçilen ve ahilik yemini yaptırılan bazı esnaflara, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından bu yıl ilk kez başlatılan ahi esnafı bayrağı ve belge verildi.
     Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından şet kuşatma töreninin de yapıldığı törende, katılımcılara ahilik pilavı ve ayran ikram edildi.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER